Gerçek Kişilere Ait Ticari İşletmelerin Kuruluşu

TESCİL İŞLEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME (LÜTFEN OKUYUNUZ ÖNEMLİDİR)

MERSİS e-belge Hizmetleri Hakkında Bilgilendirme

MERSİS (Merkezi Sicil kayıt Sistemi) üzerinden firma kuruluşu yapmanız gerektiğinden https://mersis.gtb.gov.tr adresini tıklayarak kayıt olunuz ve kuruluşunuzu yapınız.

Tescil ve Oda kaydı İçin Gerekli Evraklar

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

1- Edirne Ticaret Sicili Müdürlüğüne dilekçe

2- Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına dilekçe

3- Gerçek kişilere ait oda kayıt beyannamesi

4- Oda (NACE) Formu

5- 2 (iki) adet vergi mükellefiyetini gösterir vergi levhası fotokopisi

6- Bilanço usulüne göre tutulan defterlerin başlıklarının fotokopileri

7- 1 (bir) adet fotoğraf

8- Kişinin müracaatı ya da vekaleten başvuru yapılacaksa vekaletname aslı

NOT:

1. İmza Beyannamesi (Nüfus cüzdanı kullananlar için Ticaret Sicili Müdürlüklerinde veya Noterlerde düzenlenecektir. Yeni kimlik kartı kullananlar için MERSİS üzerinden yapılan yetki kabul işleminden sonra ayrıca imza beyannamesi düzenlenmesine gerek kalmamaktadır.)
  2. MERSİS’ teki bilgiler ile belgelerdeki bilgilerin aynı olmasına dikkat edilmelidir.

Kuruluş :

602,60 TL unvan harcı + 98,80 tl tasdikname harcı

100,00 TL Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ilan

1270,00 TL Oda kayıt ücreti

2071,40 TL (toplam)

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir