Yunanistan Edirne Konsolosu Sotiria Theocharidi'den ETSO'ya ziyaret

Yunanistan’ın Edirne Konsolosluğu’na atanan Sotiria Theocharidi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'u makamında ziyaret etti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yunanistan'da bulunan bir çok Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği ve ortak çalışmaları olduğunu dile getiren Zıpkınkurt, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi ve iki ülke işadamlarının ticari işbirliği yapmasının yanı sıra, turizm sektörünün gelişmesi adına yapılan çalışmaları dile getirdi.

Zıpkınkurt,"10-12 Kasım tarihlerinde Selanik’te düzenlenecek olan PHİLOXENİA Selanik Turizm Fuarı'nda, Atina Ticaret Müşavirliği standında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlimizi temsil edeceğiz. İlimiz turizm sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geliyor ve sorunlar ve çözüm önerilerini görüşüyoruz.Şuan gündemde vizeler hakkında yaşanan sıkıntılar yer almakta.Daha önceki dönemlerde Yunanistan Konsolosluğu ile Odamızın ortak çalışmaları kapsamında üyelerimize vize alımı konusunda hizmet veriyorduk. İş adamlarımız vize alırken zorluk ve sıkıntı yaşanmaması adına Konsolosluğunuz ile Odamızın ortak çalışmalarımıza devam ederek üyelerimizin vize alımını kolaylaştırmak istiyoruz" sözlerine yer verdi.

Yunanistan Edirne Konsolosu Sotiria Theocharidi ise tüm Türkiye'de vize alım işlemlerinin yetkili aracı firmalar tarafından yapıldığını ancak Edirne Ticaret ve Sanayi Odası için bu sorunun giderilmesi adına ilgili Bakanlıklar ile görüşeceğini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zıpkınkurt, Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Sotiria Theocharidi’ye hayırlı olsun diyerek, yeni görevinde başarılar diledi.