Trakya Oda Borsa istişare toplantısı yapıldı

Trakya Bölgemizin Tarım ve Ticaret hayatına ilişkin sorunların ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı Trakya Odalar ve Borsalar Bölge Toplantısı Kırklareli’de yapıldı.

Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ile Çanakkale il ve ilçe Oda-Borsa Başkanları’nın katıldığı toplantıda, hem bölgesel, hem yerel ölçekte yaşanan sıkıntılar ayrıntılarıyla dile getirildi. Toplantıda Oda/Borsa Başkanlarının sunumları ile bölgesel ve ekonomik sorunlar ve çözüm önerileri belirlendi.

Toplantının Başkanlığını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, yaşanan 15 Temmuz sürecinin, Suriye-Irak meselelerinin ve yakın coğrafyamızda yaşanan savaş karmaşasının ticaret hayatına olumsuz etkilerini anlattı.

Toplantıda konuşan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, acil olarak bir “Sicil Affı”na ihtiyaç bulunduğunu, Nefes Kredisi’nin de limitinin 150 bin TL. vadesinin de 18 ay olması durumunda KOBİ'leri büyük ölçüde rahatlatacağını dile getirdi.

Ticaret hayatına ilişkin olarak; Hızlı Tren Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesinin bölgemiz açısından önemine vurgu yapılarak, bazı illerimizde Organize Sanayi Bölgeleri’nin yetersiz doluluk oranları, Oda ve Borsa üyelerinin bankalarla ilgili yaşadıkları zorlukların çözüme kavuşturulması dile getirildi. Diğer Oda Başkanlarının ortak görüşü olarak ayrıca, kurulması düşünülen GIDA OSB’leri için Trakya olarak hazır olduğumuzu ancak siyasi destek gerektiği, Tarım Toprakları’nın sanayi yatırımlarına açılmasının önüne geçilmesi gerektiği, Trakya Bölgesi’ndeki üretim merkezlerinin mutlaka Demiryolu ağına bağlanmasının gerekliliği, bölgemizdeki tüm illerin “Ortak Akıl” oluşturması ve birlikte hareket etmesinin Trakya Bölgesi için çok önemli olduğu vurgulandı.

[gallery link="file" ids="3866,3867"]