Global Girişimcilik Haftası Rol Model Kadın Girişimci Buluşmaları" Konferansı ETSO'da Düzenlendi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde, Edirne Valiliği, Belediyesi ve Ticaret Borsası katkılarıyla, TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından "Global Girişimcilik Haftası Rol Model Kadın Girişimci Buluşmaları" konferansı düzenlendi.

Global Girişimcilik Haftası etkinlikeri kapsamında düzenlenen konferansa Emelya Konf. Teks. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan ve Selinay Moda Tasarım Tekstil San. Tic. ve Paz. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Necla Yeşilbahçe konuşmacı olarak katılım sağladı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun bir asırlık başkenti, adeta bir açık hava müzesi Edirne’mize hepiniz hoşgeldiniz sözleri ile açılış konuşmasını yapan TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Elmas Aslan "Global Girişimcilik Haftası, tüm dünyada Kasım ayı süresince çeşitli etkinliklerle dikkat çekilen ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını hedefleyen bir zaman dilimidir. Bugün burada toplanmamızın sebebi ise bu etkinlikler kapsamında sizleri iki başarılı rol model kadın girişimci ile buluşturmaktır." dedi.

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun projesi olan Kırsalın Doğal Pazarı hakkında bilgiler veren Aslan "Bölgemizde bir ilk gerçekleştirerek “Kırsalın Doğal Pazarı” yani köy pazarını kurduk. Bu kapsamda sosyal projelerimizin devam edeceğini bilmenizi isterim. Bizler, memleket sevdalısı olarak bu yola gönül koyduk. Çalışan, üreten bir Türkiye için çalışmaya, kadınlarımızı topluma kazandırmaya, sosyal projelerle insanımıza hizmet etmeye, canı gönülden çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım "Bugün sizleri burada ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyetle şehirlerin sultanı, sultanların şehri Edirne'mize hoşgeldiniz. TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Elmas Aslan kadınlar için önemli bir rol model. Kadın Girişimciler Kurulu olarak önemli işlere imza attılar. Bizler de Edirne Ticaret Borsası olarak her platformda kendilerine destek olmaya çalışıyor ve bundan sonra da yapacakları her çalışmada yanlarında olacağımızı taahhüt ediyoruz." dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise konuşmasında "Ülke ekonomisine doğrudan etki eden ve ülkenin gelişmesinde büyük rolü olan girişimcilik günümüzde büyük önem taşımakta. Bu doğrultuda üretken ve yaratıcı doğaları ile, ülkemizde sosyal, kültürel, ekonomik alanlar başta olmak üzere üstlendikleri görevleri başarı ile yürüten kadın girişimcilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Bizler Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadın girişimcilerimizi son derece önemsiyor ve kendilerine elimizden gelen desteği vermek için özen gösteriyoruz." sözlerine yer verdi.

Edirne Belediye Meclisi'nde 5 kadın meclis üyesinin bulunduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve geldikleri günden bu güne kadın meclis üyeleri ile birlikte yaptıkları çalışmalarından bahsetti. "Erkek gibi kadın yoktur kadın gibi kadın vardır.Kurtuluş Savaşı'nda kadınlarımız cepheye mermi taşıdı. Bunun sebebi erkek gibi kadın olduğu için değil, kadın gibi kadın olduğu için. Annelerin içgüdülerinden dolayı, evladını korur gibi vatanını korudu. Bunu hissettiği için Kurtuluş Savaşı'nın mimarı oldu, Kurtuluş Savaşı'nı başarıdan başarıya taşıdı" sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından hazır giyim ve kişiye özel çalışmaları ile Emelya markasını 25 yıllık bir geçmişi ile Moda sektöründe ulusal ve uluslararası bir konuma taşıyan ve Dubai ,Ahu DABİ ,Kuveyt, Amerika Almanya ve bir çok Avrupa ülkesinde satışları bulunan Emelya Konf. Teks. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan sunumunu gerçekleştirdi.

Ardından tekstil sektörüne tek bir makineyle adım atarak, başladığı yolculuğunda Bursa'dan bir dünya markası yaratmayı başaran Selinay Moda Tasarım Tekstil San. Tic. ve Paz. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Necla Yeşilbahçe konuşmasını gerçekleştirdi.

Program Emelya Konf. Teks. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan'ın gelinlik tasarımını Edirne'li bir genç kızımıza hediye etmesinin ardından plaket takdimi ile son buldu.

[gallery link="file" ids="2174,2175,2176,2177,2178,2179,2180,2181,2182,2183,2184"]