ETSO 2017-2021 Stratejik Plan çalışmalarını başlattı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2017-2021 yılları arasında yol haritasını belirleyecek Stratejik Plan çalışmaları kapsamında, dış paydaşların katılımıyla çalıştay yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı 2016 yılı Teknik Destek programı kapsamında ETSO'nun yürüttüğü ‘Edirne TSO Daha Verimli Bir Gelecek Için Stratejik Hedeflerini’ belirliyor isimli proje kapsamında; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2017-2021 yıllarını kapsayacak stratejik planı oluşturmak üzere, dış paydaşlarla ‘Edirne TSO’nun Gelecek İçin Stratejik Hedeflerinin Belirlenmesinde Ortak Akıl Çalıştayı' ETSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Akredite Oda olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın, üyelerine daha iyi hizmet vermek adına Trakya ABİGEM Danışmanı Dr. Yüksel Vardar moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya; Edirne de ki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, çalıştay sonunda çıkacak sonuçların Edirne'ye hizmet edeceğini ve Edirne'yi ileriye taşıyacağını söyleyerek: “Bu çalışma çerçevesinde Odamızın güçlü ve zayıf yönlerini görerek durum tespiti yapmayı ve geliştirmeye açık hususları sizlerin de katkılarıyla mercek altına alarak iyileştirmeyi hedefliyoruz. Stratejik plan oluşturma aşamasında biz kurum olarak kendi içimizde toplantılar yapıyoruz eksik yanlarımızı tespit ederek üzerinde çalışıyoruz. Ancak bizim için dışarıdan gelen görüşler ve katkılar da bir o kadar önemli. Sizler bizi dışarıdan bir gözle görerek bizim tespit edemediğimiz sorunları ya da göremediğimiz fırsatları bize ileterek gelişmemize katkıda bulunabilirsiniz. Belki de bizim sorun olarak gördüğümüz bir konuyu siz fırsat olarak görerek bizim de bakış açımızı değiştirmemize vesile olabilirsiniz. Sonuç olarak tüm bu çalışmalar ve sonucunda çıkacak gelişmeler Edirne'ye hizmet edecektir. Edirne'yi ileriye taşıyacak adımlar kurumların çalışmasıyla gerçekleşecektir ve bizler ne kadar verimli çalışırsak Edirne aynı oranda kalkınacaktır” dedi.

Dr. Yüksel Vardar’ın dünyadan da örnekler vererek ve odacılık konusunu anlatarak başlattığı çalıştayda, Stratejik Plan süreci hakkında detaylı bilgi verildi,daha sonra katılımcılar ortak akıl çalışması yaptı. Ortak akıl çalışması ile Odamızın güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditleri ele alındı. Dış paydaş toplantısında ETSO'nun stratejik planı hakkında bilgiler verildi ve katılımcılardan Paydaş Görüş Toplama anketinin doldurulması istendi. Odamızın SWOT analizinin yapıldığı bu toplantıda, geliştirilebilir ve iyileştirilebilir konular hakkında fikirler ortaya çıktı ve kayıt altına alındı. Çalıştay sonunda ortaya konan rapor stratejik planı oluşturmada yardımcı olacaktır.

Oldukça verimli geçen çalıştayda paydaşların karşılıklı işbirliğini arttırmaya yönelik dilekleri ile toplantı sona ermiştir. Önümüzdeki süreçte Dr. Yüksel Vardar tarafından değerlendirilecek anket verileri ışığında ETSO'nun 4 yıllık Startejik Planı yazılmaya başlanacaktır.

[gallery link="file" ids="3884,3885,3886,3887"]