ETSO 2.El Araç Alım Satımı İle İştigal Edenlere Mesleki Yeterlilik Kursu Açıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan; ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacı taşıyan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik" 13.02.2018 tarihli 30331 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yönetmelik gereğince 2. el araç alım satımı ile iştigal eden gerçek ve tüzel kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu olup İlgili Yönetmeliğe aykırı hareket edenler hakkında Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendinde öngörülen idari para cezası Bakanlığın talebi üzerine yetkili idarelerce uygulanacaktır.

Bu kapsamda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye4) – ( B1:İş Makineleri Alım - Satım İşlemleri B2: Karayolu Taşımacılığı Araçları Alım - Satım İşlemleri B3: Satış Öncesi ve Satış Sonrası Hizmetler ) ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) – (A2: Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım İşlemleri B1:Satış Öncesi ve Satış Sonrası Hizmetler ) kursları düzenlenecektir.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılacak olan Mesleki Yeterlilik Belgesi Kursları için son başvuru tarihi 22 Haziran 2018 Cuma günü masai bitimine kadardır.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için Odamız 0284 2251014-128 telefon numarasından Volkan Ekin ile irtibata geçilebilir.

İlimiz iş camiasının ve kamuoyunun bilgilerine sunulur.