Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı Bu Yıl 18. Kez Kapılarını Açtı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) katkılarıyla Odamızın en büyük destekçisi olduğu Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı 18. Kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarım makineleri ve ekipmanları sektörü olmak üzere hayvancılık, gıda ve diğer sektörlerden firmaların stand açtığı fuarın açılışına Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M. Emre Alp, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Alpaslan Doğan,26. Dönem Edirne Milletvekili ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen,Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Valchev, ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Yunanistan, Bulgaristan ve Trakya Oda Borsa Başkanları ve Odamız üyeleri katılım sağladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin değerli katkılarıyla, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Renkly Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ve İlimiz ve bölgemizin tanıtımı ile ticaretin gelişmesinde önemli bir fonksiyon üstlenen ve üretici ile tüketiciyi bir araya getiren Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı bu yıl 18inci kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor." sözleri ile açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Zıpkınkurt konuşmasında "Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız çalışmalarda, önce İlimiz ekonomisini, sonra üyelerimizin memnuniyetini ve gelişimini ön plana koyduk. Görev süremiz boyunca bu önceliklerle hareket ettik ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan sınır kapısı Hamzabeyli’ye, Ülkemize ve İlimize yakışır bir tır parkı yaparak, hem Türkiye’ye hem Edirne’ye farklı bir vizyon kazandırdık.Edirne'nin tüm yönleriyle, sektörleriyle kalkınması esastır. Hangi yönden bakarsak bakalım, Edirne Türkiye için ve ülkemizin gelecek yarınları için son derece önemli bir şehir ve merkezi durumundadır. Bu kapsamda, yeni dönemde en öncelikli hedeflerimiz arasına, İlimize yakışır, tüm Balkanlara hatta Avrupa’ya kucak açacak, modern bir Fuar Merkezi kazandırmayı dahil ettik. Çünkü biliyoruz ki fuarlar olmadan turizmi de ticareti de istediğimiz seviyeye taşımamız mümkün değil. Bu düşüncelerle şehrimizin ve bölgemizin ekonomik hayatına katkı sağlayan Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı'nın üyelerimiz ve iş dünyasına yararlı olmasını diliyorum. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyor, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. '' ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ise fuar açılışında yaptıkları konuşmalarda Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı'nın Edirne için hayırlı olmasını dilediler.

Gerçekleşen açılış konuşmalarının ardından prtokol üyelerinin katılımı ile fuarda yer alan tüm standlar ziyaret edildi.

[gallery link="file" ids="1550,1551,1552,1553,1554,1555"]