Edirne Dünya İnsan Hakları Günü'nde Sanatı Ayakta Alkışladı

Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Barosu işbirliğinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu konseri düzenlendi. ETSO konferans salonunda düzenlenen konsere ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Baro Başkanı Av. Tacettin Sivrikaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin açılış konuşmasını, AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı gerçekleştirdi. Yardımcı, AB Bilgi Merkezlerinin, Ticaret ve Sanayi Odalarının altında faaliyet gösterdiğini belirtirken; “Halkımızı demokrasinin, kalkınmanın, insan haklarının ve barışın oluşturduğu dairenin erdemine ikna etme peşindeyiz. Bunu yaparken de en büyük enstrümanımız aynen bugün gerçekleştirdiğimiz gibi özel etkinlikler. Bugün burada yüzlerce kilometre öteden İnsan Hakları Günü için gelen Antakya Medeniyetler Korosu'nu dinlerken, binlerce yıldır yaşamış medeniyetlerin sesine kulak vereceğiz. Bu şarkılarda çok farklı diller, dinler, mezhepler, ırklar, kültürler var. Fakat yine bu şarkılarda hiçbirimizi birbirimizden ayırmayan, insan olmanın doğasında yatan binlerce duygu var. Yaşanmış hikâyeler, neşeli ya da hüzünlü anlar var” ifadelerini kullandı.

“İNSAN HAKLARI GASP EDİLEMEZ

Yardımcı, insan haklarının hiçbir hesap ya da çıkar için gasp edilemeyeceğini, pazarlığının yapılamayacağını ve dokunulamaz değerler olduğunu vurgularken; “İnsan Hakları Günü'nün gözyaşının dindiği, annelerin evlatsız, çocukların öksüz ya da yetim kalmadığı, soygunların, sürgünlerin sona erdiği, emekçinin alın terini aldığı, tüm dünya için eşit bir gelir seviyesine sahip bir düzene vesile olmasını temenni ediyoruz. Organizasyonumuzun gerçekleştirilmesinde desteklerini ve işbirliğini esirgemeyen Edirne Barosu'na ve Başkanımız Av. Tacettin Sivrikaya'ya, heyecanımızı ilk dakikadan son dakikaya kadar bizlerle paylaşan değerli koro şefimiz Yılmaz hocamıza, sanatçılarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Son bir teşekkürümü de Edirne AB Bilgi Merkezi'nin yola çıktığı ilk günden beri bizlere inanan, desteğini esirgemeyen, varlığını her daim arkamızda bir güç olarak hissettiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odamız Meclis Başkanımız Sayın Emre Alp ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Recep Zıpkınkurt, lütfen teşekkürlerimi kabul edin” dedi.

“3 BÜYÜK SEMAVİ DİN, 6 FARKLI MEZHEP”

3 büyük semavi dine ve 6 farklı mezhebe mensup olan, aralarında imam, papazların da olduğu konserde 5 farklı dilde şarkılar söylendi. Koro şefi Yılmaz Özfırat, şarkı aralarında anlattığı hikayelerle adeta bir medeniyet dersi verdi. Birlik ve dayanışmanın gücüne dikkat çeken Özfırat ve korosu, konser sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

“ENGELLİ ARACI BAĞIŞLANACAK”

Konserin ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Emre Alp ve Baro Başkanı Tacettin Sivrikaya, eşleri ile birlikte koroya çiçek takdim ettiler. Çiçek takdiminin ardından konuşma yapan şef Yılmaz Özfırat, katılımcılara teşekkür ederken; “Medeniyetler Korosu niçin konserlere gider? Geliş, gidiş, konaklaması ve diğer şeyler karşılandıktan sonra bu meslek grubu arkadaşlarım, bir tane akülü engelli arabası aldırırlar, onu da vücudunun yüzde 80'ini kullanamayan 30 yaş altındaki birine bağışlatırlar. O çocuk da tekrar hayata döner. Bizim konserlere çıkış amacımız budur. Bu akşam bu gördüğünüz kitle, bundan habersiz. Bu konserin sonunda böyle bir hayır yapılacak. Biz bu hayır yapılırken de adımızı geçirmiyoruz. 'Edirne Ticaret ve Sanayi Odası böyle bir şey yaptı' diyerek gönderiyoruz. Medeniyetler Korosu'nu bir gün bir yerde görürseniz, konsere çıkış amacı da budur” sözlerine yer verdi. Özfırat'ın konuşmasının ardından Antakya Medeniyetler Korosu, 'Kağızman' adlı türküyü Zıpkınkurt, Alp, Sivrikaya ve eşlerinin eşliğinde seslendirdi.

[gallery ids="7499,7500,7501,7502,7503,7504"]