Edirne Beyaz Peyniri Tanıtımına ETSO'dan Destek

Çanakkale’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ticaret Borsası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen "Ulusal Peynir Çalıştayı" 4-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Program açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı Çalıştay ile eş zamanlı olarak Çanakkale Halk Bahçesi'nde “Peynir Tadım Etkinlikleri” düzenlendi.

Ulusal Peynir Çalıştay’ında özellikle peynir üreticilerinin kaliteli üretim ile birlikte tüketiciye ulaşmada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, tüketici bilinç düzeyinin arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar, izlenecek politikalar ve eğitim faaliyetleri incelendi. Ülkemizin süt üretim potansiyeli ile birlikte sütteki kalite ve hijyen sorunlarının çözümüne yönelik yapılacak faaliyetler masaya yatırılarak ülkemizde henüz istenen seviyeye ulaşmamış olan peynir ihracatının arttırabilmesi için izlenecek stratejiler, pazarlama kanalları, markalaşma ve coğrafi işaretler konularında sektör ve bakanlık temsilcileri, üniversiteler ve üreticileri bir araya geldi.

Çanakkale'de Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen peynir üreticilerinin katıldığı “Peynir Tadım Etkinlikleri”nde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından katılımları organize edilen Edirne Beyaz Peynir üreticileri de yer aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de ziyaret ettiği Edirne Beyaz Peyniri standları gerek Bakan Çelik gerekse ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özalp ve Meclis Başkan Yardımcısı Çetin Kürkçü de etkinliğe katılarak peynir üreticilerinin yanında oldular.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt peynir üreticileri ile birlikte Ulusal Peynir Çalıştayı'na katılımının ardından Halk Bahçesinde düzenlenen Tadım Etkinliklerinde Edirne Beyaz Peynir üreticilerinin standlarını ziyaret etti. Etkinlik boyunca standlarda üreticilerle birlikte tanıtım etkinliklerine destek veren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen peynir standlarını da gezdi.

[gallery link="file" ids="2944,2945"]