Kuzey Makedonya Ülke Tanıtım Etkinliği

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde, İstanbul Başkonsolosluğu ve Fahri Konsolosluğumuz katkılarıyla gerçekleştirilen “Kuzey Makedonya Ülke Tanıtım Günü”, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimiz ile Oda üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleşti.

Kuzey Makedonya ile ülkemiz arasındaki ticareti geliştirmek, İlimiz ve ülke ekonomimizi dış pazara taşımak ve Kuzey Makedonya’daki iş ve yatırım fırsatlarını tanıyarak, yeni iş birlikleri ile ticari ilişkilere katkıda bulunmak adına düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, ülke olarak Kuzey Makedonya’daki yatırım fırsatlarını tespit edip, Kuzey Makedonya dış ticaret ağıyla ekonomimizi desteklememiz gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti arasında ticari hacmin artırılması noktasında olumlu bir eğilim olduğunu dile getiren Sayın Büyükelçi Jovan Manasiyevski ile onu destekleyen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Edirne Fahri Konsolosu ve MATTO Başkan Yardımcısı Sayın Eser Cevahir, Edirne Ticaret Odası ile Kardeş Oda olmanın üyelerimiz açısından bir avantaj olduğunu, Kuzey Makedonya’daki çok çeşitli sektörlerde Türkler’in yer aldığını belirtti.

Bu verimli etkinlikte emeği geçen Sayın Büyükelçiliğe, İstanbul Başkonsolosluğuna, Fahri Konsolosluğa, Matto’ya ve Ticaret Ataşeliğine teşekkür ediyor, gerçekleştirdiğimiz buluşmanın her iki ülke ticaretinin yararına olmasını diliyoruz.

Kuzey-Makedonya-Ülke-Tanıtım-Etkinliği-1.jpeg
Kuzey-Makedonya-Ülke-Tanıtım-Etkinliği-2.jpeg