Zıpkınkurt, Yeniden TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğine Seçildi

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleşti.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M. Emre Alp, TOBB Delegelerinden Güven Duvan, Serdar Yalçıner, Engin Bahşi ve Tolga Hekimoğlu Ankara'da gerçekleşen Genel Kurul'a katılım sağladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.​

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M. Emre Alp, TOBB Delegelerinden Güven Duvan, Serdar Yalçıner, Engin Bahşi ve Tolga Hekimoğlu'nun da katılımı ile TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, Oda, Borsa Başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​

74. Genel Kurulun 2. gününde yapılan seçimde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına yeniden M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi.

Gerçekleşen seçimlerde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise 5 yıl süre ile görev yapmış olduğu TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Asil Üyeliğine tekrar seçildi.

[gallery link="file" ids="1676,1677,1678,1679,1680,1681,1682,1683,1684"]