Zıpkınkurt ve Eren IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı

Edirne'nin talepleri IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda dile getirildi.

IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'in katıldığı Şurada, 81 ilden 365 oda/borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.

81 il 160 ilçenin sorunlarının konuşulduğu,IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Edirne'nin sorun ve çözüm önerilerinden oluşan üç maddelik rapor Başbakan Binali Yıldırım'a sunuldu.

Başbakan Binali Yıldırım şurada yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaret odası başkanlarının ifade ettiği sorunları şuraya katılan bakanlarla birlikte büyük bir titizlikle not ettiğine dikkati çekerek, "Bunların hepsine çözüm bulmak, ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyetler yolculuğunda en önemli paydaşlarından biri olan siz sanayi ve ticaret erbabının önünü açmak, yolunu aydınlatmak, 65. Hükümet olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bundan emin olabilirsiniz” dedi.

IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası dönüşü bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “ Edirne'mizin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili raporun dikkate alınmasını umut ediyor ve her platformda bu konuların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

[gallery link="file" ids="5852,5853"]