YUNANCA VE BULGARCA DİL KURSLARIMIZ BAŞLIYOR

06.12.2022
YUNANCA VE BULGARCA DİL KURSLARIMIZ BAŞLIYOR

Odamız, İhracatın ve komşu ülkeler ile ticaretin önem kazandığı günümüzde üyelerimizin dış pazarlara açılmada yaşadıkları önemli engellerden biri olan dil sorununu çözmek üzere Yunanca ve Bulgarca dil kursu düzenleyecektir.

Komşu ülkelerimizden yoğun olarak ilimize alışverişe gelen turistler bulunmakta ve üyelerimiz bu ülkelere ihracat yapmaktadır. Komşularımız ile olan ticari ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşımak üzere Odamız, işadamlarımıza yönelik Yunanca ve Bulgarca dil kurslarına devam etme kararı almıştır. Bu kurslar sayesinde üyelerimizin ekonomik alanda rolünün kuvvetlendirilmesi ve ticari faaliyetlerini genişleterek sınırların ötesine geçmelerine destek olunması amaçlanmaktadır.

Odamız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde başlangıç düzeyinde Yunanca ve Bulgarca dil kursu dil kursu açacaktır. Kursumuz ücretsiz olup, üyelerimiz ve çalışanlarına yönelik olarak haftada iki gün mesai saatleri dışında Odamız toplantı salonunda yapılacaktır.

Kontenjanımız sınırlı olup kurslarımız hakkında daha fazla bilgi almak için (284-225 10 14 dahili:121) ile temasa geçebilir ve aşağıda bulunan linkten başvuru formunu doldurup kayıt yaptırabilirsiniz

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Bulgarca Dil Kursu Başvurusu için   https://forms.gle/3SjUhWAQ5ymbjXLg7

Yunanca Dil Kursu Başvurusu İçin https://forms.gle/ij5YCXow4rpDcikT8

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir