YÖREX 8. Kez Kapılarını Ziyaretçilerine Açıyor

20.07.2017
YÖREX 8. Kez Kapılarını Ziyaretçilerine Açıyor

Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) nı yıl 8. kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Ülkemize özgü yöresel ürünlerimizin adeta vitrini konumunda bulunan ve her yıl yoğun ilgi ile karşılanan fuar bu yıl 13-17 Eylül 2017 tarihlerinde Antalya EXPO Center’da düzenlenecek.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur. Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, markalaşmayı sağlamak, katma değerini arttırmak, Yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek ve kamuoyuna mal etmek fuarın öncelikli amaçları arasında yer almaktadır.

İlimizde üretilen yöresel ürünlerimizin, ulusal ve küresel ölçekte tanıtma fırsatı elde edebilmesi, yöresel ürünlerimizin ticarileşmesi sürecinde girişimcilere ve üreticilere rehber olunması, yöresel ürünlerimizin ticari ve piyasa değerlerinin artması dolayısıyla YÖREX Fuarına katılımla İlimiz ticaretinin de canlanması planlanmaktadır.

Yöresel ürünlerini, genellikle yerel pazarlar için üreten firmalarımızın ilgili fuarla ulusal pazarlara açılma olanağı sağlayacağından dolayı bu yıl 8.si düzenlenecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda İlimiz yer alacaktır.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Edirne adına açılacak standta fuara katılarak ürünlerini sergilemek, tanıtımını yapmak isteyen üyelerimizin en geç 03 Ağustos 2017 Cuma günü mesai bitime kadar Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 02842251014-129 telefon numarası veya basin@etso.org.tr mail adresinden tarafımıza ulaşması gerekmektedir.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir