Vali Özdemir ve ETSO Başkanları Akgünler Peynir üretim tesislerini ziyaret etti

Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren ETSO üyesi Akgünler Süt ve Süt Ürünleri Ltd.Şti.'nin üretim tesislerini ziyaret ederek, şirket Müdür Erhan Akgün ile görüştü.

Coğrafi İşaret Tescil Belgeli olan Edirne Peyniri'nin Edirne için önemli bir ürün olduğuna dikkat çekildiği ziyaret esnasında, peynir üretim tesislerini gezen Vali Özdemir ve ETSO Başkanları şirket üretimi ve ihracatı ile ilgili bilgi aldı.

Vali Özdemir Edirne peynirinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak kalitesini ve doğallığını kanıtladığını ve tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir lezzet olmayı başardığını söyleyerek: “Geçmişten gelen doğallık ve güvenle, Edirne Peyniri tüketicilerden hakkettiği değeri görmektedir. Bugün hepimizin dikkat etmesi gereken en önemli husus; Türkiye’nin 7 bölgesinde tanınan ve çok sevilen Edirne Peyniri’nin doğallığını, kalitesini ve lezzetini bozmadan tüketiciyle buluşturmaktır” dedi. Edirne beyaz peynirinin ambalajlanma konusunun öneminde değinen Vali Özdemir, peynirin daha küçük paketlerde ambalajlanarak tüketiciyle buluşturulabileceğini söyledi.

Sorunların çözümü için birlikte çalışılması gerektiğini ifade eden Vali Özdemir KOBİ'lere desteğin süreceğini söyledi ve Ülkemizin asıl gücünün üretim, ihracat ve şehirlerin markalaşmasından geçtiğini vurguladı.

KOBİ'lerin sanayi üretimi içerisinde önemli yeri olduğunu söyleyen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, KOBİ'leri çok özel olarak takip etmek, onların dertlerini, sorunlarını yakinen izlemek, taleplerini bu konuda iyi değerlendirmek ve iyi işbirliği yapmak gerektiğini ifade etti. Zıpkınkurt, KOBİ'leri güçlendirmenin aslında ülkenin üretim gücünü güçlendirmek anlamına geldiğini de sözlerine ekledi. Edirne beyaz peynirinin Edirne'nin en önemli ürünlerinden olduğunu vurgulayan Zıpkınkurt, Edirne peynirinin ön plana çıkarmanın önemine ve yöntemlerine vurgu yaptı.

Ziyaret esnasında; Edirne süt ve süt ürünleri sektör temsilcileriyle biraraya gelerek sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek üzere ETSO ev sahipliğinde Vali Günay Özdemir'in iştirakleriyle bir toplantı yapılmasına karar verildi.

[gallery link="file" ids="3806,3807"]