Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi

“Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” 18-19-20 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Congresium International Convention & Exhibition Center’da düzenlenecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin katkıları ve Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen zirve, Türkiye’nin coğrafi işaretler konusunda en geniş katılımlı zirvesi olma misyonunu sahiplenecektir. Zirve'nin bu yılki teması “Anadolu’dan Dünyaya” olarak belirlenmiştir. Zirve ile coğrafi işaretlerin kırsal kalkınmaya sağlayacağı faydalar konusunda farkındalık yaratılması ve yerel ürünlerin ticarileştirilmesine yönelik işbirliği platformlarının oluşturulması hedeflenmiştir.

Zirve kapsamında üreticiler, coğrafi işaretler ile ilgili çalışmalar yürüten kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleri gibi tüm paydaşların tecrübe ve görüşlerinin paylaşılacağı bir “konferans programı” düzenlenecektir. Zirve aynı zamanda ürünlerini tanıtmak ve ticari işbirlikleri kurmak isteyen katılımcılar için “Coğrafi İşaretler İhtisas Fuarı”, yerli ve yabancı uluslararası alım heyetleri ile “İkili İş Görüşmeleri (B2B Görüşmeler)” ve “Eğitim Programları” gibi eşsiz fırsatlar sunacaktır.

Zirve kapsamındaki konferans programı, eğitim ve çalıştaylara katılım ücretsiz olup etkinliklere katılım gösterecek üyelerimizin https://www.cografiisaretlerzirvesi.com/ üzerinden online kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

“Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”ne katılım sağlamak isteyen üyelerimizin en geç 10 Nisan 2019 Çarşamba gününe kadar Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü (0284 2251014-129 / [email protected]/site) ile irtibata geçmesi gerekmektedir.