SGK'dan, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla ETSO'ya Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne İl Müdürü Süleyman Lale, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Hülya Kaynak ve Sigorta İl Müdür Yardımcısı İbrahim Güven Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı M.Emre Alp'i ziyaret ettiler.
Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zıpkınkurt "Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çalışma sisteminden son derece memnunuz.Ortak olarak gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarında ve gerçekleştirdiğimiz diğer çalışmalarda verimli sonuçlar alındığını düşünüyorum. Bizler Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ve iş dünyası temsilcilerine faydalı olabilecek her türlü çalışmada ve tüm kurumlar ile ortak çalışmaya hazırız. Nitekim Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında üyelerimizi yerlerinde gidip bilgilendiriyoruz. Burada devlet destekleri ve bu destekten faydalanabilmeleri adına kamuoyunun bilgilendirilmesi çok önemli.Bu düşünceler ile Sosyal güvenlik bilincinin arttırılması amacıyla bu yıl 9. su gerçekleşen Sosyal Güvenlik Haftasını en içten dileklerimle kutlar, başta siz olmak üzere çalışan tüm personelinize başarılar temenni ederim.. " ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne İl Müdürü Süleyman Lale ise “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programının ikinci ayağında işverenlerimize yeni teşviklerle primlerde indirim sağlanmaktadır. Sigorta prim teşviki, indirim ya da destek olarak 11 farklı destek ve teşvik uygulaması bulunmaktadır. Ayrıca bu yıl 7103 sayılı Torba Kanun ile bu destek ve teşviklere ilave olarak 2 önemli teşvik uygulaması da yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Bu yeni teşvik uygulaması ile imalat ve bilişim sektörlerinde mevcut istihdama eklenecek her bir sigortalının prim ve vergilerinin karşılanacağını belirten LALE, “imalat ve bilişim sektöründe prim desteği prime esas kazanç üzerinden verilecektir. Diğer bir deyişle imalat ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam edilen her bir sigortalı için prim ve vergi desteği 883 TL ile 2.151,50 TL arasında değişecektir.” dedi.

İmalat ve bilişim sektörü dışında kalan sektörlerde ise ilave istihdam edilecek her bir çalışanın primlerinin ve vergisinin 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da asgari ücret üzerinden ödenmeye devam edeceğini açıklayan İl Müdürü LALE, “imalat ve bilişim dışındaki sektörlerde ilave istihdam edilen her bir sigortalı için 2018 yılında 883 TL prim ve vergi desteği sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

İlave istihdam teşvikinin 2020/Aralık ayına kadar uygulanacağını sözlerine ekleyen LALE, istihdam teşvik ve desteklerinin uygulanması ve tanıtılmasında yardım ve çalışmalarından dolayı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

[gallery link="file" ids="1662"]