Odamız Mesleki Yeterlilik Belgesi Kursları Açacak

İŞVERENLER VE ÜYELERİMİZ DİKKAT! 48 MESLEK DALINDA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMAYAN KİŞİLERİN , ÇALIŞTIRILMASI HALİNDE İSE HER BİR ÇALIŞAN İÇİN İŞVERENE 500,00 TL PARA CEZASI VERİLECEKTİR. MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİN SAĞLADIĞI TEŞVİKLER SİGORTA İŞVEREN PAYI DESTEĞİ.

“Resmi Gazete'de yayımlanan 6111 sayılı Kanunda belirtilen teşviklerden öne çıkan, Mesleki Yeterlilik Kurumu'na (MYK) ait yeterlilik belgesine sahip 18 - 29 yaşarasındaki erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlar için 48 ay süreyle; bu kişilerin Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işsizler arasından işe alınmaları halinde ise ilave olarak 6 ay süreyle; aynı zamanda belirtilen yaş kapsamında çalışmakta iken, ilgili maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra mesleki yeterlilik belgesi alanlar için 12 ay süreyle sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır.”

Odamız TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş ile işbirliği ile “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, Odamız işbirliğiyle EDİRNE’de gerçekleştirilecektir.

TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, inşaat, metal ve asansör sektörlerinde, toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle İlimizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. İlk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 48 meslekte, (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler) mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde Mayıs 2016’dan sonra idari para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır. Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir.

Sınavlar, TOBB - MEYBEM A.Ş tarafından İlimiz merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecektir. Sınav ve belgelendirme talepleri Odamız tarafından alınacaktır. MEYBEM A.Ş tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlar; Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3, CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Metal Sac İşlemeci Seviye 3, Metal Sac İşlemeci Seviye 4, Çelik Kaynakçısı Seviye 3, İnşaat İşçisi Seviye 2, Panel Kalıpçı Seviye 3, Isı Yalıtımcısı Seviye 3, Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3, Makine Bakımcı Seviye 3, Makine Bakımcı Seviye 4.

GEREKLİ EVRAKLAR

1-Başvuru Formu

2-Kişisel Beyan

3-Nüfus cüzdan fotokopisi

4-Adaya ait 2 adet vesikalık fotoğraf

5-Sadece İskele Kurulum elemanı için sınava girecek adayların sağlık raporu olmalıdır. (Raporda İskele Kurulum Elemanı olarak çalışabilir yazmalıdır.)

6- Adayların TC Kimlik numaraları (Başvuru Formu ve Aday Listesi)

7-Kişisel IBAN Numaraları (Kişisel Beyan ve Aday Listesi)