Odamız Bünyesinde Sağlık Bakanlığı Yetkili Eğitimlere Başlıyoruz

11.05.2018
Odamız Bünyesinde Sağlık Bakanlığı Yetkili Eğitimlere Başlıyoruz

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İlkyardım Yönetmeliği Gereği Tüm İşletmelerin Çalışan Sayısı İle Orantılı İlkyardımcı Bulundurma Zorunluluğuna Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Olarak Çözüm Ürettik ve Odamız Bünyesinde Sağlık Bakanlığı Yetkili Eğitimlere Başlıyoruz.
Amaçları arasında “Tüm kamu ve özel kurum/kuruluşlarında personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulması ile kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması” hususu yer alan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İlkyardım yönetmeliği gereği : Özel ve Kamusal tüm işletmelerin çalışan sayısına orantılı ilkyardımcı bulundurmaları zorunludur. ( 29.07.2015 Tarihli 29429 Sayi Nolu Resmi Gazete 19.Madde İlkyardım Yönetmeli ve 30.06.2012 Tarihli 28339 Sayı nolu Resmi Gazete 11.Madde C Fıkrası İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği)

Bu kapsamda az tehlikeli işyerlerinde; 20 kişiye kadar 1 kişi ( 1-2 kişilik işyerinde 1 kişi, 21 kişilik yerde 2 kişi) – tehlikeli işyerlerinde; 15 kişiye kadar 1 kişi – çok tehlikeli işyerlerinde ; 10 kişiye en az 1 kişi olacak şekilde İlkyardımcı Bulundurulması Zorunludur ve ihlali halinde para cezası uygulanır.

Bahsi geçen yasal zorunluluklara istinaden, işletmelerin ilkyardımcı ihtiyaçlarını karşılamak üzere Odamız üyeleri ve çalışanlarına haftaiçi ve haftasonu sınıflar oluşturularak eğitimlere başlanacaktır.

İlkyardım eğitimleri 20-30 kişilik sınıflar şeklinde 16 saatlik pratik ve uygulamalı derslerden oluşacaktır. Eğitim bitiminde Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince sınav yapılacak olup başarı gösteren katılımcıların sertifikaları Sağlık Bakanlığı Yetkili İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecektir.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu eğitim için öngördüğü bedel 275 TL +KDV olup bu eğitim ile sınırlı kalmak üzere siz üyelerimize özel 160 TL+KDV olarak belirlenmiştir.

Ön kayıt için 0284 2251014-129 nolu telefondan Ebru Sedefçi’ye müracatınız rica olunur.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir