Odamız Bünyesinde Sağlık Bakanlığı Yetkili Eğitimlere Başlıyoruz

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İlkyardım Yönetmeliği Gereği Tüm İşletmelerin Çalışan Sayısı İle Orantılı İlkyardımcı Bulundurma Zorunluluğuna Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Olarak Çözüm Ürettik ve Odamız Bünyesinde Sağlık Bakanlığı Yetkili Eğitimlere Başlıyoruz.
Amaçları arasında "Tüm kamu ve özel kurum/kuruluşlarında personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulması ile kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması" hususu yer alan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İlkyardım yönetmeliği gereği : Özel ve Kamusal tüm işletmelerin çalışan sayısına orantılı ilkyardımcı bulundurmaları zorunludur. ( 29.07.2015 Tarihli 29429 Sayi Nolu Resmi Gazete 19.Madde İlkyardım Yönetmeli ve 30.06.2012 Tarihli 28339 Sayı nolu Resmi Gazete 11.Madde C Fıkrası İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği)

Bu kapsamda az tehlikeli işyerlerinde; 20 kişiye kadar 1 kişi ( 1-2 kişilik işyerinde 1 kişi, 21 kişilik yerde 2 kişi) - tehlikeli işyerlerinde; 15 kişiye kadar 1 kişi - çok tehlikeli işyerlerinde ; 10 kişiye en az 1 kişi olacak şekilde İlkyardımcı Bulundurulması Zorunludur ve ihlali halinde para cezası uygulanır.

Bahsi geçen yasal zorunluluklara istinaden, işletmelerin ilkyardımcı ihtiyaçlarını karşılamak üzere Odamız üyeleri ve çalışanlarına haftaiçi ve haftasonu sınıflar oluşturularak eğitimlere başlanacaktır.

İlkyardım eğitimleri 20-30 kişilik sınıflar şeklinde 16 saatlik pratik ve uygulamalı derslerden oluşacaktır. Eğitim bitiminde Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince sınav yapılacak olup başarı gösteren katılımcıların sertifikaları Sağlık Bakanlığı Yetkili İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecektir.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu eğitim için öngördüğü bedel 275 TL +KDV olup bu eğitim ile sınırlı kalmak üzere siz üyelerimize özel 160 TL+KDV olarak belirlenmiştir.

Ön kayıt için 0284 2251014-129 nolu telefondan Ebru Sedefçi'ye müracatınız rica olunur.