KOSGEB’den KOBİ’lere 50 Bin Lira’ya Kadar Sıfır Faizli Kredi

KOSGEB tarafından 2016 yılında açılan kredi faiz destek programına yoğun başvurunun alınması ve bütçe imkanları dahilinde sadece 15 bin başvurunun desteklenebilmesi üzerine 2017 yılında da bu desteğe devam edilmesi kararı verilmiştir.

2017 yılında KOSGEB 2,5 milyar lira bütçeyle kredi faiz desteği uygulamasına yeniden başlamıştır. Mikro işletmelere öncelik vererek KOBİ’lere üst sınırı 50 bin lira olacak şekilde faizsiz kredi verecektir.

50 bin lira üst limitli bu faizsiz kredinin geri ödeme koşulları da cazip tutulmuştur. Kredinin ilk bir yılı ödemesiz ve geri kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacaktır. KOSGEB kredinin kefaletiyle ilgili KOBİ’lere destek verecek ve bankalarla yapılacak protokole Kredi Garanti Fonu A.Ş. ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği de taraf olacaktır.

Bir önceki programa başvuran ama destekten yararlanamayan KOBİ’lerimizden gerekli şartları taşıyanlar bu destekten faydalanabileceklerdir. Bunların tekrar başvuru yapmalarına gerek bulunmamakta olup önceki başvuruları geçerli sayılacaktır. Daha önce başvuru yapamayan KOBİ’lerimizin de tekrar başvuru yapmalarına imkan sağlanacaktır. Başvuru yapan tüm işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecektir. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayan KOBİ’ler çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olandan başlayarak sıralama yapılacaktır. Yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler destekten öncelikli olarak yararlanacaklardır.

Desteğe başvurular açık olup KOBİ’ler 20 Şubat 2017 tarihine kadar ‘sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr’ internet adresinden başvurularını yapabileceklerdir.

İlimiz ekonomisine önemli bir ivme ve hareketlilik kazandıracak bu sıfır faizli kredi desteğinden Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin faydalanmalarının yararlı olacağının altını çizen Zıpkınkurt, daha önce destek kapsamında başvuru yapmayan üyelerimizin 20 Şubat 2017 tarihine kadar ‘sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr’ internet adresinden başvurularını yapmalarının önemini vurguladı.