KOSGEB'den, Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla ETSO'ya ziyaret

KOSGEB Edirne İl Müdürü Bedri Döngel “21-27 Kasım tarihler arası kutlanan Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt'u ziyaret etti.

Döngel, ziyaret esnasında KOBİ Haftası'nın yanısıra KOSGEB destekleri konusunda Zıpkınkurt'a bilgiler verdi. Avrupa Birliği'nin, KOBİ’lerin desteklenmesi ve girişimciliğin özendirilmesi için; AB’nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırmak amacıyla, 2009 yılından beri Avrupa KOBİ Haftası yaklaşımını sürdürmekte olduğunu söyleyen Döngel, “KOBİ Haftası etkinlikleri içinde KOBİ’lere destek veren, onlara yardım eden ve onları destekleyen sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarını ziyaret etmeye çalışıyoruz. Edirne'de yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde sizin desteğinizi her zaman yanımızda görüyoruz. Bu konuda teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi. Döngel,ayrıca girişimcilik projeleri konusunda KOSGEB'le yapmış oldukları etkin işbirliği içinde ETSO Yönetimine ayrıca teşekkür etti.

Ziyarette ayrıca, KOSGEB desteklerinden bölge firmalarının en iyi şekilde faydalanması ve bölge ekonomisine katkı sağlanması, KOSGEB destekleri ile ilgili bilgiler vermek amacıyla ETSO üyelerine yapılan ziyaretlerin devam edilmesi kararı alındı.

Ziyaret için teşekkür eden ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ise, .ETSO ve KOSGEB’in müşterek hareket etmesi ile KOBİ’lerimize destek oluyoruz. İş dünyasına baktığınızda çoğunluk KOBİ’lerden oluşuyor. KOBİ’ler bizim için önemli. Biz KOBİ’lerimizi ne kadar güçlendirirsek, ne kadar güçlü kılarsak Türkiye’nin ekonomisini de o kadar sağlıklı bir yapıya kavuştururuz" diye konuştu.