Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Projesi'ne İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Köse Dirim, kurul üyelerinden Candan Durucan Sevgi Yazarkan, Ceren Dugan Halide Bölükbaşı, Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi Müdürü Sevilay Çınar ve Proje Yöneticisi Ezgi Harmanlı'dan oluşan heyet TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Köy Doğal Pazarı'nı yerinde incelediler
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve kurul üyeleri TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Köy Doğal Pazarı'nı rol model alarak oluşturmak istedikleri Geyve Yöresel Ürünler Pazarı için gelen heyeti karşıladılar.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Bir taraftan ülkemizin ekonomik can damarı olan tarım sektörümüzü harekete geçirirken, diğer taraftan çiftçimizin emeğinin karşılığı tam bulması için pazar araştırmalarına devam ediyoruz. Ayrıca ilçemizdeki bayan kardeşlerimizin istihdamına da katkı sağlamak için çaba sarfediyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerimizle sadece ilçemize değil, bölgemize, Sakarya’mıza ve tüm ülkemize katma değer kazandırıyoruz ve kazandırmaya devam edeceğiz. Bunun için Geyve Yöresel Ürünler Pazarı’nı da geliştiriyoruz." dedi

Kaya, "Gördüğümüz kadarı ile Kırsalın Köy Doğal Pazarı'nda ciddi bir çalışma yapılmış herkesin emeğine sağlık. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan'a gerçekleştirilen bu çalışma için ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Halk burada tamamen işin içine katılmış, pazar yerinde gördüğümüz kadınlarımızda gayet mutlu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." sözlerine yer verdi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Sakarya'dan gelerek Kırsalın Köy Doğal Pazarı'nı ziyaret eden heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bölgemizde ses getiren ve rol model olan pazarın her geçen gün ziyaretçilerinin arttığının altını çizdi.

Diğer İllerden gelerek Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Projesi'ni rol model almak isteyen heyetrlerle birebir ilgilendiklerini ve bu örneklerin ülke çapında artması adına yapılacak her çalışmanın arkasında olacaklarını ifade eden Zıpkınkurt,Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu.

Pazarın kurulma aşamasından, bugüne kadar yaptıklarını çalışmalardan bahseden TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan "Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Projesi'nin temelleri 2015 yılında atıldı.15 kadının katılımı ile hayata geçirdiğimiz proje şuan 128 kadının katılımı ile devam etmekte. Amacımız köy kadınlarını evlerinden çıkarıp girişimci yapmak, Edirne'nin değerli ve verimli topraklarını değerlendirmek, köylümüze destek olmak, köyde yaşayan ve üreten kadınlarımızı ekonomiye kazandırmaktı. Ülkemizde bir çok İlimize hatta yabancı ülkelere dahi rol model olmak bu amacımıza ulaştığımızın başlıca göstergesidir." sözleri ile memnuniyetini dile getirdi.

Program Edirne şehir turu yapılmasının ardından son buldu.

[gallery link="file" ids="1793,1794"]