Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi

Türkiye’nin 2020 sonuna kadar hangi tarım yatırımlarını destekleyeceğine ilişkin planı belli oldu, “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Karar” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Son başvuru süresi 5 Aralık 2016.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 2006-2015 yılları arasında uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı; Bakanlar Kurulunun 2016/8541 sayılı kararı ile 2016-2020 yılları arasında 5 yıl süre ile uygulanmasının devam etmesine karar verilmiştir.

Bu karar çerçevesinde 2016 yılına ait Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ(Tebliğ No: 2016/37), 21.Ekim.2016 tarih ve 29864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Desteklenecek yatırım konuları

Edirne de desteklenecek yatırım konuları;

a) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

c)Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

ç) Soğuk hava deposu,

d) Çelik silo,

e) Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

f) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,

g) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,

ğ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,

h) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, hibe desteği kapsamında

Müracaatta bulunmak isteyen yatırımcılarımızın http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/10/20161021-3.htmadresinden İlgili Tebliğe ulaşılarak incelemede bulunması hususu ilan olunur. İlimiz yatırımcılarının hibe desteklerinden azami şekilde faydalanmaları ve program hakkındaki uygulamalar konusunda Trakya ABİGEM'e (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) başvuru yapabilirler.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)

0 282 261 10 29 [email protected]www.trakyaabigem.org