Kadın ve Genç Girişimciler İcra Kurulu’nu seçti

28.02.2019
Kadın ve Genç Girişimciler İcra Kurulu’nu seçti

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları İcra Komitesi asil ve yedek adaylarını seçti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu Yönetmeliğine göre, 27.02.2019 tarihinde 10:00 – 16:00 saatleri arasında Edirne İl Kadın Girişimciler ve Edirne İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği seçimleri Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.

Tek liste ile seçime giren Edirne İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Asıl Listesinde Serkan Üner, Olgun Bulut, Mert Seyyar, Volkan İnci, Emrah Serin ve Serkan Bilgin yedek listesinde ise Erdi Ertek, Cumhur Gökçen, Berfim İba, Tuğba Cansu Gökgöl, Gamze Kartal ve İdil Taşkın yer almakta.

41 Kadın Girişimcinin oy kullandığı ve iki listenin bulunduğu Edirne İl Kadın Girişimciler Kesinleşmemiş İcra Komitesi Asıl Listesinde Elmas Aslan, İlknur Özcan, Nükhet Uzunismail Su, Muradiye Akcan, Nuray Yılmaz Geldi, Pakize Eraslan ve Aycan Algur; Yedek Listesinde ise Arzu Yalçın Nazan Balaban, Sabiha Dere, Bilge Uysal, Mine Güçlü, Arzu Alamut ve Nazlı Gözde Kılıç yer almakta.

Yapılan seçimlerde belirlenen Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyelerinin dağılımına göre; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 7, Edirne Ticaret Borsası 2, Keşan TSO ve Keşan TB 4,Uzunköprü TSO ve Uzunköprü TB 2 olmak üzere, KGK İl İcra Kurulu Üyeleri Edirne ilinde toplam 15 kişiden oluşacak.

Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyeleri ise; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 6, Edirne TB 1, İpsala TB 1,Keşan TSO ve TB 4, Uzunköprü TSO ve TB 3 olmak üzere 15 kişiden oluşmaktadır.

Listelerin kesinleşmesinin ardından İcra Kurulu Üyeleri, yapacakları ilk gündemli toplantıda İcra Kurulları kendi aralarında başkan ve başkan yardımcısı seçerek görevlerine başlayacaklar.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir