Hükümlü Kadınlara ‘8 Mart’ Hediyesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Hükümsüz Caz Konseri” ile kutlandı. Adalet Bakanlığı'nın izni, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı oluruyla, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu katkılarıyla, Edirne AB Bilgi Merkezi ve TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen “Hükümsüz Caz Konseri” 04 Mart 2019 tarihinde Edirne Kapalı Cezaevi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en güçlü caz seslerinden biri olan Dilek Sert Erdoğan’ın tamamen gönüllü olarak başlattığı sosyal sorumluluk projesi Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile gerçekleştirildi. Konsere, Organizasyon Sahibi Edirne AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Güliz Elif Yardımcı ve TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan’ın yanı sıra, Edirne Valisi Ekrem Canalp eşi Ayten Canalp, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’ın eşi Zehra Karabacak,Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu eşi Nilgün Tan Tabakoğlu, Edirne Baro Başkanı Alper Pınar eşi Banu Pınar, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt eşi Ebru Kurt, Edirne Ahval Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nevser Eraslan savcı ve hakimler katılırken, çok sayıda kadın hükümlü ve çocuklar da etkinlikte yer aldı.

Edirneli yardımsever kadınların katkılarıyla, Edirne Kapalı Cezaevi’ne kalıcı bir çocuk oyun parkı kuruldu. Etkinliğe eş zamanlı olarak gönüllü duvar sanatçısı Kadriye Kolaş, çocuklar için cezaevi duvarlarını renklendirdi.

Konser bitiminde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir törenle, çocuk oyun parkına sponsor olan kadınlara Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in de katılımlarıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Sanatçı Dilek Sert Erdoğan tarafından teşekkür plaketlerinin verildiği bir tören düzenlendi.

Etkinliğin sponsorlarıysa;Esra Gürkan, Lale Yardımcı, Sibel Yıldırım, Elmas Aslan, Aycan Algur, Nurdan Keçeci, EGİAD adına Nevser Tavgaç Eraslan ve Hakan İnci, Aslıhan Altınyaprak, Gözde Emel Baytar, Rabia Ersöz, Hande Emel, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası

[gallery link="file" ids="411,412,413"]