Zıpkınkurt Kariyer ve Sektör Buluşması Etkinliğinde Öğrenciler ile Tecrübelerini Paylaştı

09.11.2017

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun gerçekleştirdiği “Kariyer ve Sektör Buluşmaları” etkinliğine Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt konuşmacı olarak katıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayı Odası’nın çalışma yapısını anlatan Zıpkınkurt “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk amacımız Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın vizyonunun değişmesini sağlamaktı. Nitekim sektör ağırlıklı ve üye odaklı çalışmalarımız ile bu amaçımıza ulaştık. Üyelerimize kaliteli hizmet vermenin yanı sıra, İlimiz ekonomisinin gelişmesi adına çalışmalar da yürütüyoruz. İş dünyasının hareketlenmesi demek İlimiz ekonomisinin de canlanması demektir. İlimiz ekonomisinin ağırlıklı olarak turizme dayalı olmasından dolayı son günlerdeki çalışmalarımızı genellikle turizmin gelişmesi adına gerçekleştiriyoruz. Odamız gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasının hedeflendiği TrakyaKariyer projesinde paydaş olmasının yanı sıra Trakya Kariyer Portalına iş dünyasını dahil etmek için çalışmalar yürütmekte ayrıca Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlemekteyiz.” dedi.

Girişimcilik serüveninden örnekler veren Zıpkınkurt “Girişimci olmak için hayal kurmak ve hedefleri yüksek tutmak gerekiyor. Siz gençler bizler için çok değerlisiniz. Çünkü gençler ile birlikte olmak geleceğe sağlam adımlar atmak demektir. Bu yüzden girişimci olmak istiyorsanız eğitimlere katılmalı hayallerinizi ve hedeflerinizi geniş tutmalısınız.” sözlerine yer verdi.

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doc. Dr. Mustafa Hatipler ise “Edirne’nin itibarlı tüccarlarından olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un yoğun iş temposu arasında gönüllü olarak bizlere vakit ayırması değerli bilgileri ile deneyimlerini paylaşmasından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Sizlerinde bugün burada rol model olarak karşınızda bulunan Zıpkınkurt’tan ilham alarak hayallerinizin peşinde koşmanızı dilerim.” sözlerine yer verdikten sonra katılımından dolayı ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’a plaket takdiminde bulundu.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir