Trakya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı

29.03.2017
Trakya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı

“Trakya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı” 3-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Trakya Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde bu yıl ilki düzenlenecek olan Trakya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’nda tekstil, makine, gıda, sağlık, tarım, otomotiv ve inşaat gibi bölgenin öne çıkan sektörlerinden firmalar yer alacak.

Çorlu’da bulunan Trakya Fuar Merkezi bölgemizin en büyük kapalı alan fuarı olmak ile birlikte fuarda 500 firma ve 1000’e yakın markanın yer alacağı ve 100 bini profesyonel olmak üzere 150 bine yakın ulusal ve uluslararası ziyaretçinin fuarı ziyaret edeceği düşünülmektedir.

Fuar alanı bedelleri standlı 200 TL standsız 180 TL olarak belirlenmiştir. Ancak Edirne Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde katılım sağlayacak firmalar için özel olarak %10 indirim uygulanacaktır.

İthalatçı, ihracatçı ve girişimcilerin yanı sıra Balkan ülkelerinden yatırımcıların da katılacağı Çorlu’nun ilk kapsamlı fuar organizasyonu olan ve 03-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘’Trakya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’’na katılım sağlamak isteyen üyelerimiz konu ile ilgiliOdamız Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bölümü (Tel: 0284 225 1014 – Dah:131; nyilmaz@etso.org.tr) ile irtibata geçebilirler.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir