TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu, Yambol Ticaret ve Sanayi Odası Euro Club Kadınları İle Buluştu

08.06.2017

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu, Yambol Ticaret ve Sanayi Odası Euro Club Kadınlarının daveti ile 5-6 Haziran 2017 tarihlerinde Bulgaristan’ın Yambol şehrinde düzenlenen ikili iş görüşmeleri ve Yambol’un “Müzeler ve Festival” etkinliğine katıldılar.

Programa TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Başkan Yardımcısı İlknur Özcan, Kurul Üyelerinden Pınar Ersaçmış ve Nükhet Uzunismail Su katılım sağladı.

İki ülkenin Kadın Girişimcileri kendi başarı hikayelerini anlattıktan sonra çalışma hayatında yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirerek, iş hayatında kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarını görüştüler.

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, iki ülkenin başarılı iş kadınları ile birlikte olmaktan ve düzenlenen etkinliğe katılmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Benzer bir organizasyonla Edirne’de tekrar bir araya gelmek istediklerini dile getiren Aslan, Yambol Ticaret ve Sanayi Odası Euro Club Kadınlarını İlimize davet etti.

Yambol Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen ikili iş görüşmeleri ardından Kaka Elli’de, Carill ve Videnov Mobilyaları Firmaları ve Yambol TSO katkılarıyla “Mutlu Tatiller Çocuklar” adı altında düzenlenen çocuk gününe katılan TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri etkinliğe katılan çocuklara şarkılar eşliğinde birçok hediye ve dondurma dağıttılar.

Yambol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stoycho Stoychev TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine hediyelerini vermesinin ardından programa katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program sonunda TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve kurul üyeleri Yambol Şehrinin Bayramı olması dolayısıyla ve düzenlenen etkinliklerin anısına Yambol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stoycho Stoychev ve Euro Club Kadınlarına hediyelerini takdim ettiler.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir