Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi

27.04.2021
Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi

Sayın Üyemiz,

27 Nisan 2021 tarih ve 89780865-153-7576 sayılı İçişleri Bakanlığı kararına istinaden T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine Tam Kapanma Genelgesi gönderildi. Genelge kapsamında Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi” belirlenmiştir.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, daha önce illerimize gönderilen genelgemizle açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedenine ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olup, aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecektir.

Bu kapsamda Kısmi Kapanma Genelgesi ve Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler Ve Kişiler Listesi bölümünde belirtilen tüm maddelere ait ayrıntılı olarak istisna kapsamında açık olacak Odamız üyelerinin Yönetici, Görevli ve Yetkilileri https://forms.gle/1XiabsutqF3ZKtbB7 linkinde bulunan form yardımı ile izin talebinde bulunabilmektedir.

Form 08:00-15.00 saatleri arasında hizmet vermekte olup, formun doldurulabilmesi için gmail adresi bulunması gerekmektedir.

Link üzerinden formunu dolduran üyelerimiz yetkililer tarafından izin başvuruları sorulması halinde ibraz etmek üzere, belirttikleri liste, dilekçe ve kaşeleri ile birlikte Odamıza gelip ıslak imzalı belgelerini alabilirler

Üyelerimizin dikkatine önemle sunulur.

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Tam Kapanma Tedbirleri” Genelgesi için tıklayınız.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir