İzin Talepleri Formu ve Sokağa Çıkma kısıtlamasından Muaf Yerler ve kişiler Listesi

02.04.2021
5.170
Sayın Üyemiz;
T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarihli ve 89780865­153/20076 sayılı Genelgesinde, Koronavirüs (Covid­19) salgınınn toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu risk yönetme, sosyal izolasyon temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bir çok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçilmiştir.
Genelgeye Odamız internet sitesinden (http://etso.org.tr/…/t-c-icisleri-bakanligi-30-11-2020…) ulaşılabilmektedir.
Edirne Valiliği tarafından Odamıza iletilen yazıdan anılan Genelgenin ekinde belirtilen “Sokağa Çıkma kısıtlamasından Muaf Yerler ve kişiler Listesi” başlıklı bölümünden belirtilen tüm maddelere ait ayrıntılı olarak istisna kapsamında açık olacak Odamız üyelerinin Yönetici, Görevli ve Yetkililerin listeleri talep edilmektedir.
https://forms.gle/VQeKvr3PN47guk9w7 linkinde bulunan form yardımı ile izin talebinde bulunabilirsiniz. Formun doldurulabilmesi için gmail adresi bulunması gerekmektedir.
Söz konusu başvurular Valiliğimiz tarafından değerlendirilmek ve onaylanmak üzere Odamız tarafından toplu bir şekilde elektronik 02/12/2020 tarihinden itibaren hafta içi her gün Saat 15:00’da gönderimi gerçekleştirilecek olup bu saatten sonra ilave girişler yapılması mümkün olmayacaktır.
Odamız mesai saatleri 10:00 – 16:00 saatleri arasında olduğundan dolayı form girişleri 10:00 da açılacak olup 15:00’da kapanacaktır.
Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir