Gurbetçiyi Mağdur Eden İşletmeye ETSO’dan Disiplin Cezası

12.08.2020
Gurbetçiyi Mağdur Eden İşletmeye ETSO’dan Disiplin Cezası
           İlimiz turizmi ve ekonomisini geliştirmek adına Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve İlimiz kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile el ele vererek çalışmalar yapmakta sık sık iş dünyası temsilcilerini ve vatandaşlarımızı bilgilendirmekteyiz.
      Ancak yaşanan bazı olayların ardından turist ve gurbetçilerden gelen şikayetler doğrultusunda hala İlimiz ekonomisinin turizme dayalı olduğunu ve esnaflarımızın ana gelir kaynağının turizm ve gelen
turistlerden olduğunu anlayamayan bir kitle olduğunu görmekteyiz. Turist, turisti, müşteri müşteriyi getirir.İlimizdeki tüm vatandaşların bunun bilincinde olması ve bu yönde hareket etmesi gerekmektedir.
        Temmuz Ayı içerisinde yurt dışında çalışan ve yıllık iznini memleketinde geçirmek isteyen bir gurbetçimizin şehir merkezinde bir Türk GSM operatörü mağazasında yaşamış olduğu sıkıntıyı sosyal medyada paylaşması üzerine İlimiz yerel basınına da yansımıştı.
         Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak gurbetçimizin yaşadığı konuyu en ince detayına kadar araştırarak asla kabul edilemeyecek bu uygulamayı ilgili tüm kurum ve kuruluşlar nezdinde takipçisi
olacağımızı belirtmiştik.
         Konu ile ilgili tarafımıza iletilen şikayet, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak işleme alınmış yapılan resmi yazışmalar, araştırmalar, alınan savunmalar ve bilirkişi raporları doğrultusunda Odamız DisiplinKurulu tarafından soruşturma raporu tamamlanmış olup, alınan karar Odamız Yönetim Kurulu tarafından 11.08.2020 tarihli Olağan Meclis toplantısına intikal ettirilmiş ve gündemde bu konu karara bağlanmıştır.
          Bu kapsamda ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında soruşturması yapılan üyemize KINAMA ve yıllık üye aidatının on katı tutarında idari para cezası verilmiştir.
       Bu ve bunun gibi durumların bir daha yaşanmaması temennisiyle haksız uygulama yapan veya yapmaya teşebbüs eden bu tür firmalardan etkilenen tüm kişilerin yaşadıkları mağduriyetlerini Odamıza mail, faks ya da Whatsapp şikayet hattımıza (0 533 745 83 76) bildirmeleri halinde gerekli işlemlerin yapılmaya devam edeceğimizi üyelerimiz ve kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir