ETSO’dan ECOWOMAN Projesi Kapsamında Organik Tarım Uygulamaları Eğitimi

02.07.2020
ETSO’dan ECOWOMAN Projesi Kapsamında Organik Tarım Uygulamaları Eğitimi

Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif çağrısı kapsamında başlanmış/yürütülmekte olan CB 005.2.12.079 sayılı ECO WOMAN – Initiatives To Manage Natural Resources For Better Life isimli proje faaliyetleri devam etmektedir.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü ECOWOMAN projesi kapsamında “Tarım Ürünlerinin Ve Gıdaların Ekolojik Ve Biyolojik Üretiminin Organizasyonu Ve Uygulanması” başlıklı bir eğitim düzenlenecektir. Proje (Proje No: CB 005.2.12.079, Sözleşme No: РД-02-29-174 / 23.07.2019) Interreg-IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bulgaristan – Türkiye 2014-2020 tarafından finanse edilmektedir.

Proje, İyi uygulamaların yürütülmesiyle sınır ötesi bölgede hava, su ve toprak gibi doğal kaynakların korunması ve kalitesinin geliştirilmesine ilişkin faaliyetler, ortak girişimler ve aktif işbirliğini amaçlamaktadır. Bu uygulamalar, sınır ötesi bölgedeki doğal çevrenin ana bileşenlerinin fiziksel ve biyolojik saflığını koruma ve yönetmeye ilişkin olarak, kişiler arasında, eğitim, bilgilendirme, danışma ve motivasyon yoluyla, saf ve dirençli doğal bir hayat sağlamak adına ekolojik ve organik çiftçiliği yaygınlaştırmak için kaynak oluşturma ve kapasite yaratmaya ilişkin olacaktır.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Euroclub Woman ortaklığında yürütülen projede, ekolojik tarıma yönelik saha araştırmaları, sergi organizasyonları, basın yayınları ve organik tarıma yönelik eğitimler düzenlenmesi planlanmaktadır. Eğitimler 13-17 Temmuz 2020 ve 20-24 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olup her iki eğitim de 5 gün boyunca günde 6 saat olmak üzere toplam 30’ar saat sürecektir. Eğitime katılım ücretsiz olup eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecektir. Katılımcı sayısı her bir eğitim için 20 kişi ile sınırlı olup ilk başvuran 20 katılımcı kaydı kabul edilecektir.
Eğitim sonucunda, sınır ötesi bölgedeki insanların ekolojik ve organik üretimin uygulanması için motivasyonunun güçlendirilmesi, insanların ana bileşenlerinin saflığının depolanması ve yönetilmesi için kaynaklar ve kapasite oluşturmaları beklenmektedir.

Eğitime katılmak için 10 Temmuz 2020 tarihine kadar Edirne Ticaret ve Sanayi Odası AB&Dış İlişkiler Birimi’ne (Güliz Elif Yardımcı – Tel: 0284 2251014/130 – Email: elifersoz@etso.org.tr) başvuru yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir