ETSO Heyeti EMITT 2017’de

27.01.2017
ETSO Heyeti EMITT 2017’de

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT 2017, İstanbul’da başladı. 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP’ta 21.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 70’den fazla ülkenin katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai’nin katılımıyla gerçekleşti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Şaban Alabaş ve Mehmet Sıragezen ve ilimiz turizm sektörü işletmelerinden oluşan heyet 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2017’yi ziyaret etti.

TÜYAP Kongre Merkezi’ndeki Fuara, Trakya bölgesi ortak bir standla katıldı. Organizasyonu Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yapılan ve Trakya Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin birebir iş görüşmeleri yapmasını hedefleyen standda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri tanıtıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in bölgenin tanıtımı için hazır bulunduğu standa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu pek çok ziyaretçi gelerek bölge turizmi hakkında bilgi edindiler.

Trakya stand ziyaretinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ diğer illerin standlarını birlikte gezdiler. Ziyaretleri sırasında gerçekleştirdikleri görüşmeler çerçevesinde iyi uygulamaları tespit ederek, Edirne’de de uygulanabilirlikleri hususunda görüş alışverişinde bulundular. Diğer iller tarafından oldukça samimi karşılanan Edirne İli yetkilileri ziyaretlerini tamamlamalarının ardından fuardan ayrıldılar.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir