ETSO Edirne İstihdam Fuarı’nda

19.04.2018
ETSO Edirne İstihdam Fuarı’nda

‘Gençler, Kadınlar, İş Arayanlar, Aradığın İş Bu Fuarda’ sloganıyla kapılarını açan Edirne İstihdam Fuarı (EDİF 2018) Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Fuarın açılışına İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İş-Kur Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren katılım sağladı.

Edirne Valiliği, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Kalkınma Ajansı, İŞKUR, Trakya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen iş imkanları, staj olanakları, seminerler ve kariyer fırsatlarının bulunduğu fuarda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Oda koordinatörlüğündeki AB Bilgi Merkezi stand açtı.

Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan stand ziyaretçileri, ETSO ve AB Bilgi Merkezi’nin işleyişi, ETSO’nun üye işyerlerindeki istihdam olanakları ve aracılık hizmeti, ETSO’da staj imkanları ve Avrupa Birliği Erasmus Programı, Jean Monnet Burs Programı ve Avrupa Gönüllülük Hizmeti hakkında bilgiler aldı.

Aynı gün, fuara katılım sağlayarak stand açan ETSO üyelerini de tek tek ziyaret eden Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “Ülkemizin en önemli konularından biri olan istihdamın artması adına eleman arayan firmalarımız ile iş arayan kesimi bir araya getiren Edirne İstihdam Fuarı’nın herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle öğrencilerimiz bu fuarda sağlanan staj imkanları ile gelecekteki işleri için altyapı hazırlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir