Edirne Beyaz Peyniri Tanıtım ve Pazarlama Konularının Görüşüldüğü İstişare Toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda Gerçekleştirildi.

28.06.2018

Odamız evsahipliğinde düzenlenen toplantıda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin hazır bulundu. Edirne ilinde faaliyet gösteren peynir üreticilerinin yer aldığı toplantıya Yardımcı Ltd. Şti.’den Mustafa Yardımcı, Nurlu Süt Ürünleri San.Ltd. Şti.’den Saim Haydar Uncular, Tam Gıda Tarım ve Hayvancılık Ltd. Şti.’den Erkan Tam, Mevar Süt Ürünleri Ltd. Şti.’den Mehmet Pekgirtine, Orhun Peynircilik Ltd. Şti’den Murat Orhun, Yayla Turizm Gıda A.Ş.’den Kemalettin Uslu katılarak konuyla ilgili görüşlerini paylaştılar.
Coğrafi Tescilli Edirne Beyaz Peynirinin hak ettiği üne kavuşması adına yapılabilecek tanıtım ve pazarlama çalışmaları üzerine istişarelerde bulunulan toplantıda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “Bir süredir Edirne Beyaz Peyniri ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Daha önce belirlediğimiz yol haritası kapsamında bazı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda üreticilerimiz paketleme konusunda ilerlemeler kaydettiler ve tüketici bu durumdan çok memnun kaldı. Bununla birlikte katıldığımız fuar ve heyet organizasyonlarında gerçekleştirdiğimiz tanıtımlarla tescilli ürünümüzü her geçen gün daha geniş kitlelere tanıtıyoruz. Şuan üreticilerimiz hammadde sıkıntısı sebebiyle kapasite artırımına gitmekte sıkıntı yaşıyorlar. Biz hem bu hammadde sıkıntısına yönelik neler yapabiliriz hem de ürettikleri ürünlerin katmadeğerini nasıl artırabiliriz konuları üzerinde yoğunlaşarak yol haritamızdaki işlere devam ediyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı da bu konuda bize gereken desteği vermek üzere çalışmalarını hızlandırdı. Böylece hep birlikte daha etkin bir şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıya katılan peynir üreticileri, biraraya gelip bu konuları istişare etmelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerinin de ürünlerinin katmadeğerini artıracak çalışmalarda aktif rol alacaklarını ve birlikte projeler üretmeleri gerektiği hususunda görüş birliğine vardılar.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir