Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Goerg Birgelen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

29.11.2016

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Goerg Birgelen, Almanya Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu ile birlikte Edirne’de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’i ziyaret etti.

Başkonsolos ziyareti süresince Zıpkınkurt’tan Edirne’nin ticari ve kültürel yapısı ile ilgili bilgiler almanın yanında bir önceki Başkonsolos Wolke ile başlayan ilişkileri geliştirmek istediklerini iletti. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgiler veren Birgelen, iki ülke arasında bölgesel işbirliklerinin gelişmesi açısından çok doğru bir adres olduğunu, ticari ve ekonomik bağların kurulmasında kendilerinden danışmanlık da alınabileceğini kaydetti.

Almanya’nın ülkemizin dış ticaretinde ilk sıralarda yer alan ülke olmasının bir avantaj olduğunu ve bu avantajı ilimizde de değerlendirmemiz gerektiğini ifade eden Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, bu anlamda konsolosluk ve ataşeliklerle olan işbirliklerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Enerji sektöründe olası işbirliklerinden de bahseden Birgelen, Eren ve Zıpkınkurt, Almanya’nın bu alanda ciddi bir gelişme gösterdiğini, Türkiye’de de özellikle Edirne ve çevresinin, yapılacak olan rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarına uygun olduğundan bahsettiler.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren Edirne’de inşaat, konfeksiyon, tekstil ve tarım sektörlerinin sürekli gelişme gösterdiğini bu alanlarda iki ülkenin işbirliklerinin olumlu olacağını ifade ettiler. Almanya ile gerek kurumsal gerekse sosyal anlamda temasları olduğunu ve bu temasların ticarete dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Zıpkınkurt, Başkonsolos Birgelen’in ziyareti ile bu sürecin ivme kazanacağına inandığını ifade etti.

Edirne programının verimli geçtiğini ve İlimizden memnun ayrıldığını ifade eden Dr. Birgelen’e Zıpkınkurt, ziyaretleri anısına Edirnekari işlemeli bir tablo hediye etti.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir