Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Edirneli işadamları ile buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'nin teşrifleriyle, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası koordinatörlüğünde 2 Ağustos 2017 Çarşamba günü iş dünyası temsilcilerinin bir araya geldiği istişare toplantısı düzenlendi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt açılış konuşmasında "Bu akşam bir araya gelmekten memnuniyet duyduğumuz bu topluluğun, ortak bir amacı olduğunu düşünüyorum. Edirne ekonomisini ve ticaretini geliştirmek... Tabi bunu yapabilmek için hem kurumların hem iş dünyasının ortak çalışması bir gerekliliktir. Biz Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş dünyası temsilcilerimiz ve diğer paydaş kurumlarımız ile bağımızı sürekli güçlendirerek her geçen gün daha verimli işler yapmak için çaba sarfediyoruz. Ülkemizin zor bir dönem yaşadığı geçtiğimiz yılı da bu bağı daha da sağlamlaştıran ortak işler yaparak en az zararla geçirmeyi başardığımıza inanıyorum." dedi.

Zıpkınkurt konuşmasının ardından Gümrükler, Hızlı Tren Projesi, Edirne’nin Kültür Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgelerine daha kapsamlı olarak il merkezi ve ilçeleri de kapsayacak şekilde dahil edilmesi, Kentsel Dönüşüm, Kentte, Bölgesel İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Oluşturulması ve Teşvik Kapsamına Alınması ve Balkan Fuar Merkezi gibi konu başlıkları altında taleplerini iletti.
Program sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren Edirne ziyareti anısına Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'ye plaket takdim ettiler.

[gallery link="file" ids="2467,2468,2469,2470,2471,2472,2473"]