ETSO, TOBB 73. Genel Kurulu’nda Yerini Aldı

01.06.2017
ETSO, TOBB 73. Genel Kurulu’nda Yerini Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 73.Genel Kurulu’na Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, TOBB Delegeleri, Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve Edirne İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serkan Üner katıldı.

73. Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında iki gün süren programın ilk gününde TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları delegeler ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan katılım sağlayan 13 kişiden oluşan heyet ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

TOBB 73.Genel Kurulunun ikinci günü programı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde 365 Oda/Borsa delegelerinin katılımı ile TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleşti. Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi , TOBB Delegeleri ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Genel Kurul, istihdam, yeşil pasaport, banka faizlerinin düşürülmesi,  iş kanunlarında işveren lehine düzenlemeler yapılması, gibi konu başlıklarının görüşülmesinin ardından son buldu.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir