ETSO Sektörel İş Heyetleriyle Üyelerinin İş Hacmini Arttırıyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası fuar ve ikili iş görüşmeleri organizasyonlarını belli sektörlere yoğunlaşarak yapmaya başladığı günden beri ETSO üyesi işletmelerin sektör bazlı iş hacimlerinde artışlar yaşanmaya başladı.

24-25 Nisan 2019 tarihinde bir sektörel iş heyeti daha düzenleyen ETSO, tarım, gıda, ağaç işleme, mobilya ve turizm sektörlerindeki üyelerini Pazarcık ve Devin Bölgelerindeki işadamlarıyla buluşturdu. Mart ayında inşaat sektörüne yönelik düzenlenen İnşaat Fuar Organizasyonu kapsamında T.C. Sofya Büyükelçiliği ve T.C. Filibe Başkonsolosluğu ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucu Pazarcık, Smolyan ve Devin bölgelerinde belli sektörlerde potansiyel olduğu ve bir İş Forumu düzenlenmesinin faydalı olacağı konusunda görüş birliğine varılmıştı. Bu mutabakattan yola çıkarak çalışmalarına başlayan T.C. Filibe Başkonsolosluğu, Ticaret Ataşeliği ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bölge Valilik ve Belediyelerinin de işbirliğiyle 2 gün boyunca süren İş Forumlarını gerçekleştirdi.

Programın ilk gününde Pazarcık Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen İş Forumu’na ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M.Emre Alp, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ve ilgili sektör üyeleri katıldı. Pazarcık Valisi Stefan Mirev’in bölge ekonomisini ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un Edirne ekonomisini tanıttığı ve T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin konuşmalarını yaptığı İş Forumu’nda T.C. Sofya Büyükelçimiz Dr. Hasan Ulusoy’un gönderdiği mesaj da konuklara iletildi. ETSO Başkanı Zıpkınkurt, sunumunun öncesinde Başkonsolosluğumuza, Ticaret Ataşeliğimize ve Pazarcık Valiliği’ne teşekkürlerini sunarak, gerçekleştirilecek olan işbirliklerinin takipçisi olacaklarını ve üyelerimizin bu işbirliklerinden doğan ticaretlerinde yaşayacakları her türlü sorunda kendileriyle doğrudan iletişime geçmelerini istedi. Zıpkınkurt’un sunumunun ardından ikili iş görüşmelerine geçildi. Pazarcık bölgesindeki potansiyel sektörler olarak öne çıkan tarım, gıda, ağaç işleme, mobilya, turizm sektöründeki sektör temsilcileri işbirlikleri için bir araya gelerek karşılıklı istişarelerde bulundular.

İlk gün Pazarcık’taki görüşmelerini verimli şekilde tamamlayan heyet ikinci gün de Devin, Dospat, Borino ve Smolyan’dan gelen iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Devin Belediye Başkan Yardımcısı Vladimir Solakov, Smolyan Vali Yardımcısı Vladimir Garbelov ve T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin açılış konuşmalarıyla başlayan İş Forumu’nda Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt komşu ülke işadamlarına Edirne’nin ekonomisini, turizmini, tarım ve sanayisini anlattı. Edirne’nin potansiyel işbirliği ve yatırım konularına da değinen Zıpkınkurt, Devinli işadamlarını Edirneli işadamlarıyla işbirliği yapmaya ve Edirne’de yatırım yapmaya davet etti. Bu davetine anında karşılık bulan Zıpkınkurt’a, Smolyan Vali Yardımcısı Garbelov Eylül ayında Bulgaristan’daki işadamlarından oluşan bir heyetle Edirne’ye geleceklerinin sözünü verdi. İş Forumu iki ülke iş dünyası temsilcilerinin ikili iş görüşmeleriyle devam etti.

Pazarcık ve Devin’deki organizasyonları başarıyla tamamlayan üyelerimiz çok güzel bağlantılar kurduklarını ifade ederek programı tamamlamalarının ardından memnun bir şekilde Edirne’ye döndü.

[gallery link="file" ids="192,193,194,195"]