ETSO, Global Connect 2016 Fuarına katıldı

Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen Global Connect 2016 Fuarı'na; Trakya Odalarının ortak katılımıyla 40 kişilik iş dünyası heyeti katıldı.

Trakya Bölgesi’nin tanıtımı ve bölgedeki odalar ile firmaların yurtdışı ile ekonomik ilişkilerini güçlendirmek için önemli bir fırsat olarak görülen Global Connect 2016 Fuarı ziyaret heyetinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve Genel Sekreter Nevzat Taşkın yer aldı. KOSGEB destekli iş gezisine ETSO ilgili sektör temsilcilerinden katılım sağlandı.

Üç gün süren programın ilk gününde Trakya heyeti rehber eşliğinde şehir turu yaptı. Turun ardından heyet, T.C. Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Çolakoğlu’nu ziyaret etti.

Başkonsolos Akıncı, ziyarette bölge iş dünyasının temsilcilerini dinledi. Global Connect 2016 fuarının önemine vurgu yapan Akıncı, bu zamana kadar ilk defa Türkiye'den bu sayıda bir iş adamı heyeti gelmesini de takdirle karşıladığını kaydetti. Organizasyonun büyük bir başarı olduğunu ifade eden Akıncı “Bölgede sanayide dev firmalar bulunuyor. Burada gerçekleşecek ikili görüşmelerden güzel anlaşmalar ve işbirlikleri çıkmasını temenni ediyorum” dedi. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı Başkonsolos Akıncı'ya günün ve ziyaretlerinin anısına hediye takdim etti.

Trakya iş dünyası heyeti akşam saatlerinde ise Baden-Württembeg International'in organize ettiği yemekte buluştu. Heyet ziyaret programının ikinci gününde “Doing Business in Germany” seminerine katıldı ve ardından ikili görüşmeler yapan heyet üçüncü gün de firma fabrika ziyaretlerinde bulunduktan sonra geri döndü.

Fuar da, Trakya Kalkınma Ajansı'nın açmış olduğu stantta Edirne iş dünyası tanıtıldı. İkili görüşmeler ve meslek kuruluşu ziyaretlerinin yapıldığı Fuar iş gezisinin ardından açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, bu ziyaretlerin iki ülkenin iş birliği açısından son derece önemli olduğunu söyleyerek: “ İkili görüşmelerin sonucunda somut adımların atılmasını temenni ediyorum. Odamız yine benzer organizasyonlarla farklı ülke ve coğrafyalardaki fuarlara iş gezileri düzenleyerek üyelerimize sektörlerine ilişkin gelişmeleri yakından takip etme imkanı sağlamaya devam edecektir”dedi. Fuarın hem sektörel, hem de genel ihracatın arttırılmasına katkı sağlayacağına inandığını aktaran Zıpkınkurt, bu nedenle uluslararası fuarları kaçırmamaya çalıştıklarını ifade etti ” dedi.

GLOBAL CONNECT FUARI

Global Connect bir iletişim ve ticaret fuarı olup ziyaretçilerini, Ticaret ve Sanayi Odaları ve firmalarla bir araya getirerek 40’tan fazla katılımcı ülkenin pazar girişi hakkında bilgiler ve potansiyel ülkelerde ihracat yapma olanakları sunuyor.

[gallery link="file" ids="3894,3895,3896,3897,3898"]