ETSO Edirne'nin Yöresel Ürünlerini Ulusal Ve Uluslararası Platformlarda Tanıtmaya Devam Ediyor.

Türkiye’nin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı, bu yıl 8.si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX 2017) açılışı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleriyle görkemli bir törenle gerçekleşti.

Türkiye'nin tüm renklerini buluşturan Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen stand da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası da yöresel ürünleri ve üreticileriyle birlikte yerini aldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensuplarından oluşan bir heyet de Edirne'yi temsil etmek ve standa gelen ziyaretçileri ağırlamak için fuar alanında hazır bulundu.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt yaptığı açıklamada: “Bugün sekizincisi düzenlenen Yörex Antalya yöresel ürünler fuarındayız. Edirne ekibi olarak şehrimizde üretilen ciğer, beyaz peynir, badem ezmesi ve mis sabunu gibi coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerimizi getirdik. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizi biraz daha tanıtmak amacıyla bu fuarlara katılıyoruz. Bugün de kalabalık bir ekiple buradayız. Fuarlara katılımın devamı tabiki gelecek. Çünkü hem üreticimize katkı sağlıyor hemde şehrimize turizm anlamında katkı sağlıyor. Dolayısıyla burada yapılan iş bağlantıları ve ticari bağlantılar döviz girdisi olarak yansıyor diğer taraftan bu tanıtımlarla şehrimize gelen turist sayısı artıyor.” diye konuştu.

ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ise, hem yerel üreticileri desteklemek hem de yerel ürünleri daha büyük pazarlara göndermek amacıyla çeşitli fuarlara katıldıklarını söyledi.

YÖREX'e her yıl katılmaya çalıştıklarını belirten Eren, "Bunun karşılığını da alıyoruz diye düşünüyorum. Ancak üreticilerimizin fuarlara daha fazla ilgi göstermesini ve katılmasını da istiyoruz." dedi.

[gallery link="file" ids="2352,2353"]