ETSO Başkanı Zıpkınkurt, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu'na katıldı

Türk -Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan 12. Genel Kurul toplantısına Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt' da katıldı.

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol gereği 2004 yılında Köln merkezli olarak kurulan Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK)’nın 12. Seçimli Genel Kurul toplantısı Almanya’nın başkenti Berlin’de yapıldı.

TD-IHK’nın Genel kurul toplantısı için TOBB öncülüğünde Türkiye’den çok sayıda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Berlin’e gitti. Genel Kurul’da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt oy kullanarak, diğer etkinliklere katıldı.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası 12. Genel Kurulu’nda Türkiye ve AB ilişkilerini değerlendiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, AB Parlamentosunun Türkiye ile olan ilişkilerin ve diyalogların dondurulma yerine daha fazla geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, AB’nin Türkiye’ye ve Türkiye’nin de AB’ye olan ihtiyaç ve bağlılıklarından söz etti. Hisarcıklıoğlu, konuşmasında Alman işadamı ve meslek örgütlerinin de ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çaba içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Yaklaşık 200 civarında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları arasında yer alan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt,katıldığı genel kurulun son derece verimli geçtiğini belirterek, 12 yıldan beri Türkiye ve Almanya iş dünyası arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve ortak girişimlerin gerçekleştirilmesi anlamında önemli hizmetler veren Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu’nun bu yıl daha büyük bir önem taşıdığını söyledi.

[gallery link="file" ids="3815,3816"]