Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Hisarcıklıoğlu’na ziyaret

23.11.2022
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Hisarcıklıoğlu’na ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Sezai Irmak, Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp, Başkan Yardımcıları Suat Bulut ve Yunus Saç, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mustafa Yılmaz, Meclis Üyemiz Serdar Yalçıner ve Genel Sekreter Nevzat Taşkın ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ‘nu makamında ziyaret etti.​​

Ziyarette TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yeni dönem çalışmaları için başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Seçimler sonrasındaki yeni yapılanma ile birlikte bir nevi tanışma toplantısı olan ziyarette Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Edirne’de çok zorlu bir seçim süreci yaşadık. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak 15 gün adeta gündem durdu. ETSO seçimlerinin dışında hiçbir konu konuşulmadı. Allah’a şükür alnımızın akıyla seçimden çıktık. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı oldum. Çok mutluyum. Kırgınlıklar geride kaldı. Herkesi kucakladım seçimden sonra. Çünkü hepimiz aynı Odanın üyesiyiz. Benzeri işlerde çalışıyoruz. Ekibimle beraber tüm üyelerimizin hizmetindeyiz. Sayın Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettik bugün. Ben çok mutlu oldum. Gıyaben tanıyordum ama bugün yakından tanıma fırsatım oldu. Çok dolu bir insan. Ticaret alemine çok büyük katkılar sunacağına inancım tam. Ekip olarak gönülden destekliyoruz kendisini. İnşallah Mayıs’ta da gerekeni yaparız”.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir