Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda Düzenlendi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu’nun açılış töreni, Hamzabeyli Gümrük Kapısı temel atma töreni ve ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek üzere İlimizi ziyaret ettiler.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un ev sahipliği yaptığı ziyaretlerde karşılıklı görüş alışverişi gerçekleştirildi

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Edirne ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu’nun açılış törenine katılarak incelemelerde bulundular ve işleyişe ilişkin bilgi aldılar.

Ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yenilenerek, genişletilecek olan ve 2019 yılının başında hizmete girmesi beklenen Hamzabeyli Gümrük Kapısı temel atma törenine geçiş yapıldı.

Edirne’ye 20. kez geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu konuşmasında “Bugün Edirne’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutluyoruz. Tarihiyle, kültürüyle gurur duyduğumuz Edirne, şimdi hayırlı bir eser daha kazandırıyoruz.Hamzabeyli Sınır Kapımızı genişletip, kapasitesini artırıyoruz. Sayın Bakanımıza ve bu işin takipçisi olan, Edirne-Ankara arasındaki sürekli mekik dokuyan, Edirne’nin gelişmesi ve kalkınması için yoğun mesai harcayan Edirne’deki tüm Oda ve Borsa Başkanlarıma teşekkür ediyorum. Hamzabeyli Sınır Kapımıza 240 araçlık bir TIR Parkı kazandıran Edirne Ticaret ve Sanayi Odamızı da ayrıca kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt tören sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye Hamzabeyli Tır Parkı olan inşaatı tamamlanan ETSOPARK hakkında bilgiler verdi.

Program sonunda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde bir ilk gerçekleşerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'nı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirdiler.

[gallery link="file" ids="2157,2158,2159,2160,2161,2162"]