Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri Sona Erdi

21.04.2018
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri Sona Erdi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11 Nisan 2018 tarihinde yapılan Organ Seçimlerinde 4 yıl süre ile görev yapmak üzere Meclis Asil Üyeliği’ne seçilen üyeler arasından Organ Seçimleri Yönetmeliği’nin 27. maddesine göre, Meclis Başkanı ile 2 Meclis Başkan Yardımcısı ve 1 Meclis Katip Üyeliği seçimi yapılması ile ilgili ETSO Meclis Üyeleri olarak Seçim Takviminde belirtildiği üzere Yargı Gözetiminde olmadan 21 Nisan 2018 Cumartesi günü toplanarak gizli oy açık tasnif yöntemi ile Meclis Başkanı ile 2 Meclis Başkan Yardımcısı ve 1 Meclis Katip Üye seçimi yapılmış olup; Meclis Başkanlığı’na 27 oy ile Mustafa Emre Alp, Meclis Başkan Yardımcılığı’na 27 oy ile Yılmaz Aydın Ulusoy, 26 oy ile Serpil Ciğerci, Meclis Katip Üyeliği’ne 27 oy ile Utku Arif Günaydın seçilmiştir.

Meslek Komite Başkan ve Başkan Yardımcıları seçiminde ise 1. Meslek Komitesi Başkanı Ali Şener Başkan Yardımcısı Kazım Domurcuk, 2. Meslek Komitesi Başkanı Ergün Süzan, Başkan Yardımcısı İlker Özcan, 3. Meslek Komitesi Başkanı Yaşar Varol Badoğlu, Başkan Yardımcısı Levent Dere, 4. Meslek Komitesi Başkanı Emre Akbaşak, Başkan Yardımcısı Ahmet Muranlı, 5. Meslek Komitesi Başkanı Cem Ertek Başkan Yardımcısı Ersin Tuna, 6. Meslek Komitesi Başkanı Gökhan Balta, Başkan Yardımcısı Barış Şengün, 7. Meslek Komitesi Başkanı Vehbi Reşat Ayan Başkan Yardımcısı Arzu Özdemir, 8. Meslek Komitesi Başkanı Şaban Kutlu Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, 9. Meslek Komitesi Başkanı Aynil Yeni Başkan Yardımcısı Abdullah Başdan, 10. Meslek Komitesi Başkanı Özgür Uzunismail Başkan Yardımcısı Yılmaz Özyurt, 11. Meslek Komitesi Başkanı Okan Tonca Başkan Yardımcısı Barış Özaydın, 12. Meslek Komitesi Başkanı Nehir Şuekinci Başkan Yardımcısı Sedat Saygın, 13. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Taşdemir Başkan Yardımcısı Ulaş Kaya, 14. Meslek Komitesi Başkanı Metin Aytaç Akay Başkan Yardımcısı Emin Hus, 15. Meslek Komitesi Başkanı Ayhan Dinç Başkan Yardımcısı Mehmet Serdaroğlu ve 16. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Murat Özel Başkan Yardımcısı Hakkı Kurban seçilmişlerdir.

Aynı zamanda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın 11 Nisan 2018 tarihinde yapılan Organ Seçimlerinde 4 yıl süre ile görev yapmak üzere seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri arasından yönetmeliğin 28. maddesi gereği yapılacak olan 2 Başkan Yardımcısı ve 1 Sayman Üye seçimleri Yönetim Kurulu Başkanı’nın çağrısı üzerine 21 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi.Toplanan Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından oybirliği ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na Aydoğan Akıncı ve Yener İşbilir, Yönetim Kurulu Sayman Üyeliği’ne ise Recai Kocatürk seçilmiştir.

Son olarak gerçekleştirilen Disiplin Kurulu Başkanlığı’na Cengiz Benakman seçilmiştir.

Tescil İşlemleri Hakkında Genel Bilgilendirme

15.04.2014 tarihinden itibaren kuruluş ve diğer tüm tescil işlemleri MERSİS üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Tescil için müdürlüğümüze gelmeden önce MERSİS  üzerinden başvuru yapılmalıdır.

Karardaki bilgiler ile MERSİS’teki bilgilerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Başvuruyu onaya göndermeden önce başvuru ön izleme bölümünden kontrol ediniz.

NOTLAR:
1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden kullanıcı kaydı ya da e-devlet şifresi ile girilmesi zorunludur.

2) Üye kısmından yapılan Tescil girişlerinde Değişiklik İşlemleriDeğişiklik BaşlatKarar Bilgisi Girişi, Değişiklikler Girildikten Sonra Onay Gönder işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası ;
a) Sistemde ön kontrol butonu henüz aktif olmadığından, başvurulara sistem üzerinden onay verilememektedir. 02842251014-118-120 numaralı telefonlardan Müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz reddedilmiş ise Ret gerekçesi sisteminize düştükten sonra düzeltme işlemini, devam eden başvurularım bölümünden düzelterek başvuruyu yeniden onaya gönderiniz .

Yapmış olduğunuz başvuruların sonuçlarını MERSİS giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.

Başvuruyu MERSİS üzerinden onaya gönderdikten sonra 02842251014- 118- 120 numarasını arayarak müdürlüğümüzden randevu alınız.

MERSİS e-belge hizmetleri hakkında bilgilendirme

Firmanıza ait tasdikname, iflas ve konkordato, 111 madde belgesi gibi belgeleri e-imzalı olarak MERSİS’ten alabilirsiniz.

Şirket / işletme / kooperatifi temsile yetkili herhangi biri tarafından MERSİS‘e kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır. Talep sırasında e-imza zorunluluğu bulunmamaktadır.
1. “Başvurular” sekmesinden “Belge Başvurusuna girilerek belge talep edilecek şirket / işletme / kooperatif seçilir.
2. Talep edilen belge ve talep gerekçesi yazılarak kaydedilir.
3. Başvuru özetindeki “Belge Ödeme İşlemlerine giriş yapılarak sanal pos aracılığı ile ödeme yapılır.
4. Ödemesi yapılan belge talebi Ticaret Sicili Müdürlüğü onayına düşer.
5. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra belge, Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkilisi tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanır.
6. Talep sahibi imzalı e-belgeyi “Belge Başvuruları” adımından indirerek yazdırabilir