Edirne Ticaret ve Sanayi Odası İlimizi Yunanistan’da Tanıttı

İlimiz Edirne’yi her platformda tanıtarak, üyelerinin ve Edirne ekonomisinin menfaatine hizmet eden Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, bu kez Edirne’yi Yunanistan’da görücüye çıkardı.

10 Kasım 2017 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı öncesinde, programa Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren eşliğinde katılan Yönetim Kurulu Üyeleri, Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evde, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 10 Kasım Anma Törenine katıldı. Türkiye’den yüzlerce öğrenci ve kurumların katılımıyla gerçekleştirilen tören, duygusal anlara sahne oldu.

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik şehrinde 10-12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 33. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarına Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliğince 120 metrekare büyüklüğündeki stant alanı ile katılım sağlanarak, ülkemiz standı fuar alanındaki en büyük stantlardan biri oldu. Türkiye’den çeşitli iller bazında katılım sağlanan Türkiye standında, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası da bir desk alarak, üyelerini ve İlimize özgü yöresel değerleri tanıttı. 18 ülkeden 600 uluslararası katılımcının yer aldığı fuarda, İlimiz Edirne standı, tur acenteleri ve halk tarafından da büyük ilgi gördü. Çok sayıda Yunan tur operatörü, seyahat acentesi ve otelin katılım sağladığı fuarda, İlimiz Edirne, Yunan tur operatörlerine, Yunan medya mensuplarına, Selanik Başkonsolosumuza, Ticaret Ataşemize, Türkiye’yi temsil eden Bakanlık Yöneticilerine, Türkiye standında yer alan seyahat acentelerine ve bölge temsilcilerine layıkıyla anlatıldı ve badem ezmesi ve kurabiyeler ikram edildi.

Fuarın ikinci gününde ise, Makedonya Üniversitesi, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası (KYYTTO) ve T.C. Selanik Başkonsolosluğu işbirliği ile Türk-Yunan Turizm İlişkileri konulu bir panel gerçekleştirildi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu panelde, Makedonya Üniversitesi tarafından hazırlanan Yunanlı turistlerin Türkiye ile ilgili görüşlerini içeren istatistik araştırması sunuldu. Türkiye adına Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, TÜROB Başkanı Timur Bayındır konuşma yaptığı panelde, Yunan turistlerin gözü ile Türkiye masaya yatırıldı.

[gallery link="file" ids="2188,2189,2190,2191,2192,2193,2194"]