Edirne Beyaz Peyniri yol haritası oluşturulma çalışmaları devam ediyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürüttüğü Edirne Beyaz Peyniri'nin geleceği için yol haritası oluşturularak, peynirin standardizasyonu, sürdürülebilirliği ve tanıtım pazarlama çalışmaları kapsamında İlimize davet edilen Peynir Aşkına kitabının yazarları ve AntreGourmet mağazasının sahipleri Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur Edirne'yi ziyaret ettiler.

Edirne'de faaliyet gösteren peynir üreticilerinin satış noktalarını ziyaretlerinin ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile görüşerek Edirne Beyaz Peynirinin geleceği ve sürdürülebilirliği çalışmaları hakkında neler yapılabileceğini değerlendirdiler.
Toplantının ardından mandıra ziyareti gerçekleştiren Biber ve Onur Edirne Beyaz Peynirinin üretim aşamaları ile ilgili detaylı incelemeler yaparak bilgi edindiler. Geleneksel peynirler konusunda uzman olan araştırmacı yazarlar, Edirne Peyniri için oluşturulacak uzun vadeli yol haritası için görüşlerini ve deneyimlerini yetkililerle paylaştı ve bu ziyarette edindikleri deneyimlerden de yola çıkarak çalışmalarını ileriye taşıyabileceklerini belirterek ilimizden ayrıldılar.

[gallery link="file" ids="3075,3076,3077"]