Edirne AB Bilgi Merkezi "Herkes Bir Fark Yaratabilir" Mottosu ile Türkiye'nin 20 Kentindeki Etkinliklerle Eşzamanlı Olarak İklim Haftasını Kutluyor

Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki Bilgi Merkezleri iklim değişikliğini tartışmak ve konuya ilişkin farkındalığı arttırmak üzere 16-27 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde etkinlikler düzenliyor. Açılış etkinliği Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in katılımıyla bugün Ankara Erimtan Müzesi'nde gerçekleşiyor.

Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerinde yerel etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında paneller, seminerler, ağaç dikme etkinlikleri, yarışmalar, film gösterimleri, atölyeler, konserler, doğa yürüyüşleri ve sergiler yer alıyor.

Düzenlenen etkinliklerin amacı iklim değişikliği ve çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratmak üzere bireysel eylemin önemini vurgulamak ve yerel düzeyde diyalog platformlarını arttırmaktır. AB Bilgi Merkezleri aynı zamanda halkı AB iklim politikasının hedef ve kazanımları hakkında bilgilendirmeyi ve kamu, iş dünyası ve sivil toplumdan kilit paydaşları konuya ilişkin verimli bir diyalog çerçevesinde bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Kampanyanın ana mesajı "Herkes bir fark yaratabilir", bireysel ve yerel düzeydeki eylemlerin Paris İklim Anlaşması'nın hedeflerine ulaşmasında yardımcı olacağını özetlemektedir.

İklim Eylem Haftası, yıl boyunca halka ulaşmak üzere AB Bilgi Merkezleri Ağı aracılığıyla yürütülen birçok faaliyetten bir tanesidir. AB Bilgi Ağı, Avrupa Birliği, değerleri ve Türkiye ile işbirliği konularında bilgilendirilmede yardımcı olmaktadır.

Bu kapsamda, Edirne AB Bilgi Merkezi’nin Trakya Üniversitesi işbirliğinde, 19 Ekim 2017 saat 14.00’de gerçekleştirilecek olan ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Prof. Dr. Belgin Elipek ve Yard. Doç. Dr. Musa Uludağ’ın yapacağı Küresel Isınma, İklim Değişikliği ve Doğal Yaşam ve Canlılar Üzerindeki Etkileri konulu Panele ve “Yarın – Demain” isimli Fransız yapımı Belgesel Film Gösterimi’ne tüm halkımız davetlidir.