"Dünya Atabarı Oynuyor" Etkinliği 19 Mayıs 2019 saat 19:19'da Saraçlar Caddesi'nde

19 Mayıs 2019 saat 19:19'da 81 İlde Eş Zamanlı Atabarı Halk Oyunları Etkinliği düzenlenecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışları ile Milli Mücadele'nin Başlangıcının 100'üncü yılı münasebetiyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu'nun işbirliğinde 19 Mayıs 2019 saat 19:191'da İlimiz dahil 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı olarak "Dünya Atabarı Oynuyor" adlı proje gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda İlimiz Saraçlar Caddesi'nde Trakya Üniveristesi Öğretim üyesi Murat İçkır'ın koordinatörlüğünde 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 19:19'da yapılacak olan "Atabarı Halk Oyunları" etkinliği izlemek üzere katılım sağlanması hususu bilgilerinize sunulur.

Üyelerimize duyurulur.