Bulgaristan’ın En Köklü Operası, Edirneli Sanatseverler ile Buluşuyor

Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğu öncülüğünde, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliği ile, İlimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerinde bir ilk gerçekleştirilerek, Stara Zagora Devlet Operası Edirne İli’nde sanatseverler ile buluşuyor. Stara Zagora Devlet Operası, 1971 yılından beri faaliyet gösteren, 360 kişilik bir ekip ile, sadece Bulgaristan değil, tüm dünyada sahneler sergileyen dev bir kadro ile 2018 Nisan ayında Edirne’ye geliyor.
Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Velchev, Bulgaristan Edirne Konsolosu Radoslava Kafedjiyska , Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrine gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında, Stara Zagora Devlet Operasının Edirne’de sergileyeceği sahnenin temellerini attı.

Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oleg Stoilov, Stara Zagora Devlet Operası Müdürü Ognyan Dimitrov Draganov ve Baş Muhasebeci Diyan Bonchev Chukanov’un karşıladığı Edirne Heyeti, öncelikle bir toplantı gerçekleştirerek, her iki Oda arasında sağlanacak işbirliği konularını görüşürken, diğer taraftan Nisan 2018’de İlimiz Edirne’de sergilenmesi planlanan “Madame Butterfly” Operası öncesindeki organizasyon detaylarını görüştüler. Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oleg Stoilov, Edirne ve Stara Zagora şehirlerinin arasında köprü kurulması açısından önemli bir girişimde bulunan Bulgaristan Başkonsolosluğu ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerini iletirken, bu tip kültürel etkileşimler beraberinde ticareti de getiriyor dedi. Nisan ayında gerçekleştirilecek olan opera öncesinde, Stara Zagora işadamlarını Edirne’ye getireceğini ve iki bölge işadamları arasında bir toplantı ve işbirliği görüşmelerinin organize edilebileceğini açıklayan Stoilov, 2018’in Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Stara Zagora Şarap Festivali’ne de Edirneli işadamlarını davet ettiğini açıkladı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise “Bizim hedefimiz üyelerimizi dış dünyaya açmak, ufkunu genişletmek, vizyon kazandırmak. Bunu yaparken ise sadece ticari etkileşim değil, sosyal ve kültürel etkileşimin de önünü açmak. Çünkü ifade ettiğiniz gibi, bu tip sosyal ve kültürel etkileşimler beraberinde her türlü işbirliğini de getiriyor. Dolayısı ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına da katkı sağlamak en öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu kapsamda bu organizasyona vesile olan Bulgaristan Başkonsolosluğu’na da teşekkürlerimi iletirken, Stara Zagora iş camiasını İlimiz Edirne’de ağırlamaktan da memnuniyet duyacağız”dedi.

Ziyaretin ardından, Stara Zagora Devlet Opera Binasına geçen heyet, aynı akşam sergilenen ve yaklaşık 700 Stara Zagora’lının da eşlik ettiği “Carmen” oyununu izlediler. Oyunun Başrolünü gerçekleştiren Tenor Sanja Anastasia ve diğer tüm Tenorler, seyircileri performansları ile büyüledi.

Ertesi gün Stara Zagora Devlet Operasında bir araya gelen heyet, 25 Nisan 2018 tarihinde, “Madame Butterfly” Operasının Edirne’de sergilenmesi için bir protokole imza attı. Edirne Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Velchev eşliğinde, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Stara Zagora Devlet Operası Müdürü Ognyan Dimitrov Draganov ve Baş Muhasebeci Diyan Bonchev Chukanov arasında imzalanan protokolle İlimizde ilk olarak gerçekleştirilecek bir kültürel faaliyetin temelleri atılmış oldu. Başkonsolos Vassil Velchev” Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın böylesi bir etkinlikte verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyor, bu organizasyonun kültürel etkileşimimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Nisan ayında İlimiz Edirne’de gerçekleştirilecek olan “Madama Butterfly” Operasına, Bulgaristan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı, Dış İşleri Bakanı, Bölge Valileri, Belediye Başkanları olmak üzere yüksek düzeyde protokol katılımı bekleniyor.

[gallery link="file" ids="1825,1826,1827,1828,1829,1830,1831"]